Počela je i sezona u Primeri: Valensija dobila Hetafe, Račić "oteo" pobedu Maksimoviću i Mitroviću

Hetafeu nije bilo dovoljno ni to što su imali igrača više čak 87 minuta

  • 0
fk valensija Printskrin: Youtube / TV BIZU

Fudbaleri Valensije startovali su sezonu u Primeri na sjajan način. "Slepi miševi" su savladali Hetafe sa 1:0 na startu šampionatu, iako su imali igrača manje čitavih od trećeg minuta.

Gotova je letnja pauza u skoro svim ligama petice, došao je red i na start u Primeri, a dve ekipe koje su izašle na teren su timovi Valensije i Hetafea.

Valensija je bila blagi favorit u ovom meču, ali je crveni karton u trećem minutu koji je dobio Hugo Giljamon prebacio ulogu favorita na račun gostujuće ekipe.

Samo sedam minuta kasnije, kada se igrao 10. minut utakmice, Denis Čerišev je napravio nekoliko sjajnih poteza i ušao je šesanesterac, kada ga je jedan igrač Hetafea oborio i načinio penal.

Siguran s bele tačke je bio Soler, te je doveo svoju ekipu u prednost.

Fudbal, FK Valensija, FK Barselona Foto: Tanjug/AP

Nastavak poluvremena je doneo igru samo jedne ekipe, Hetafe je napadao, ali je odbrana s Mestalje otklanjala svaku opasnost.

Statistika na kraju prvog poluvremena je pokazala ogromnu dominaciju gostujuće ekipe - Imali su pet više šuteva i čak 71 odsto lopte u svom posedu.

Drugo poluvreme je donelo još slabiju igru Valensije, koja doslovno nije uputila šut ka golu protivnika za 45 minuta u drugom poluvremenu, dok je s druge strane Hetafe imao 12 šuteva i posed lopte od 77 odsto.

Na samom kraju meča, fudbaleri Hetafea su pogodili stativu, imali su i nekoliko stopostotinih šansi, ali je 20-godišnji golman Valensije, Đorđi Mamaradšvili, uspeo da ostane na visini zadatka i zasluži titulu igrača utakmice.

Srpski reprezentativci su takođe igrali na ovom meču, kod Valensije je Uroš Račić ušao u 69 minutu, dok su Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović na suprotnoj strani odigrali svih 90 minuta.

Video: Iliev: Slutim fenomenalnu sezonu, za nezaborav! Stevanoviću se vratilo za teške trenutke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA