≫ 

Igrali finale Kupa 2012, sad nemaju da plate sudije: Borac "prosi" po 200 dinara na Instagramu

Borac iz Čačka se nalazi u izuzetno teškoj situaciji

  • 1
FK Borac Čačak Foto: MN press

Fudbalski klub Borac iz Čačka spao je na najniže grane u svojoj istoriji. Klub iako se takmiči u trećem rangu srpskog fudbala, odnosno Srpska liga zapad, nema dovoljno sredstava da isplati sudije posle utakmice, te "moli" svoje navijače da kupe kartu kako bi mogli da odigraju meč.

Prethodna sezona je bila jako turbulentna za Čačane, praktično su osigurali opstanak u Prvoj ligi Srbije, ali je onda usledila kazna Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nameštanja utakmica, te su im oduzeli četiri boda i kažnjeni su sa 4.000.000 dinara.

Upravo to oduzimanje bodova je gurnulo Borac u "crveni" deo tabele, a ubrzo nakon toga su i ispali iz ovog takmičenja. Mnogo veći udarac za ovaj klub je novčana kazna koja je 'isušila' budžet ovog tima, što i kažu u svojoj objavi na Instagramu u kojoj priznaju da nemaju novac za sudije, nego pozivaju navijače u pomoć.

- Zbog svima poznate situacije iz prošle sezone, kada je savez odlučio da našem Borcu oduzme pola budžeta, klub je došao u dosta nezgodnu situaciju pred start nove sezone... Troškovi sudija za utakmicu protiv Slove iz Požege su 60.000 dinara. Klub trenutno nije u situaciji da isplati taj iznos - stoji u prvom delu saopštenja Borca, a dalje glasi.

- Zato se nadamo da iza leđa imamo naše verne navijače... Potrebno je da se proda minimalno 300 karata za utakmicu protiv Sloge da bi ta utakmica uopšte mogla da se odigra. U slučaju da se ne skupi novac, utakmica se neće odigrati jer neće biti sudija i rezultat će biti 3:0 za goste.

 

Meč je zakazan za subotu, 14. avgusta, s početkom od 17:30 sati, a pitanje je da li će se odgirati ova utakmica.

Video: Fudbaleri Borca razvlače šatore ispred gradske uprave i štrajkuju glađu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA