≫ 

Stanković: Ponosan sam što igram Ligu Evrope, vi procenite da li je uspeh ili neuspeh

Otkrio je i kakva je situacija sa Milošem Degenekom

  • 36

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je posle ubedljive pobede njegovog tima nad Klužom u prvoj utakmici plej-ofa za drugo po jačini evropsko takmičenje, da je "ponosan što će ekipa igrati Ligu Evrope".

Crveno-beli taj cilj nisu još zvanično ispunili, ali su jako blizu nakon ubedljive pobede protiv rumunskog prvaka od 4:0 u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope na Marakani.

Deki je posle meča odgovarao na pitanja novinara, ispunjen, raspoložen i ponosan...

Da li ste očekivali ovoliku razliku?

- Rezultat je veliki, plod konkretne i organizovane igre. Na našem stadionu se uvek ide na pobedu, mogli smo i da primimo gol, ali sam prezadovoljan kako smo "stajali" na terenu. Iz dosta jakih duela smo izlazili kao pobednici i to je ono što napravi razliku na utakmici. Želja, htenje, momci su pokazali za koji klub igraju i za koji se bore. Kluž je jedna iskusna, izvanredna ekipa, mi smo davali golove na vreme u momente kada se rezultat lomio.

Da li je rezultat plod kolektivne igre?

- Ako se fudbal igra "11 na 11" onda je kolektivan sport i kolektivna pobeda. Što bih pohvalio ikoga, dali su jedan za drugog sve. Ćute, rade, trpe, ginu jedan za drugog.

Da li Zvezda može da igra ovako kompaktno u kontinuitetu?

- Videćemo, ja se nadam. Ne vidim zašto ne bismo nastavili ovako iako ja nisam pravio dramu. Kontinuitet je važan, pobeda je penicilin za sve, idemo dalje, spremamo se za TSC.

FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

Liga Evrope, došli ste na korak od plasmana?

- Moj komentar je nebitan. Ja sam ponosan što igram Ligu Evrope, vi napravite razliku između uspeha i neuspeha.

Miloš Degenek - u kakvom je stanju?

- Miki je stegao zube i prošlu utakmicu i ovu. Važnost, intenzitet, napor, osetio je oštar bol u loži. Sutra radi rezonancu, on je profesionalac koji ne odustaje. Ovo je veliko prvo poluvreme, trebaju nam svi momci i za TSC i za revanš.

Šerif je pobedio nad Dinamo, šta mislite o tome?

- Nemam komentar.

Da li je gotovo sa Klužom?

- Utakmica se lomila u nekoliko momenata. U pravim smo davali golove, bili direktni, 4:0 je, ne znam šta da kažem, a da ne budem smešan. Idemo dalje da igramo petu godinu grupnu fazu Lige Evrope što nije mala stvar - zaključio je Stanković.

Video: Borjan sprečio da Kanga napravi novu glupost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    18. avgust 2021 | 00:53

    neuspeh veliki ne uspeh zato sto si nas izbacio iz borbe za ligu sampiona dve godine za redom

  • Cc

    18. avgust 2021 | 00:42

    Pa nije uspeh jer nam treba 30 miliona da ne bi usli u dugove a realno nije nikakav uspeh proci Kluž uspeh je proci Young Boys Kopenhagen sa mnogo slabijim timom.

  • marko

    18. avgust 2021 | 07:03

    Kako mozes da budes zadovoljan ovim kada si imao otvoren put ka Ligi Sampiona. Protiv kakvih protivnika je Milojevic igrao kada nas je uveo i sa slabijom ekipom a ti si imao sve uslove i drugu godinu zaredom nista. Nije slucajno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA