≫ 

Ponovo je vedro i Zvezda se jasno vidi: Pavkov sa vetrom prohujao Marakanom

Milan Pavkov je u prvom poluvremenu koristio samo delove tela koji se vide na slici za ličnu kartu, a dao je gol i namestio jedan

  • 21
Milan pavkov, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Katastrofalna vrućina danima je parala Beograd. Gorelo je danju, noću se nije spavalo. A, onda se sve okrenulo. Večernji časovi doneli su prijatni vetar i promenu temperature. Lakše se disalo. Taj priliv svežeg vazduha se mogao osetiti i na Marakani nakon glatke pobede nad Klužom 4:0.

"Kada sakaš da se osvežaš, ti uzmi ono najdobro".

Svi se sećaju ili im je prepričavana ta pevljiva reklama iz doba bivše države. Najdobro što je Deki Stanković od napadača imao za okršaj sa Rumunima je upravo izveo na teren. I to ga je osvežalo prilično dobro.

Milan Pavkov je u prvom poluvremenu koristio samo delove tela koji se vide na slici za ličnu kartu, a dao je gol i namestio jedan.

Prvo je radila glava, a onda gornji deo grudi za siguran pogodak Aleksandra Kataija. Na tih 2:0, Kluž nije znao da izađe iz panike.

Video: Kakav početak Zvezde: Pavkov dao gol u 5. minutu

No, krenimo od početka. Odbrana je odigrala jedan prilično taktički potkovan meč. Golman Borjan je bio siguran, a morao je da nadgleda situaciju shodno tome da je lopta često bila u poslednjoj liniji usled ne baš dobre kretnje veznih igrača u prvih 25 minuta.

Kanga, Ivanić i Katai, ako se nisu krili iza igrača, onda su bili prilično dobro pokriveni. To je stvaralo veliki pritisak na defanzivce koji su sve učestalije slali duge lopte ka Pavkovu.

Kako je vreme odmicalo, jedan po jedan iz veze su dolazili do daha, sve se bolje otvarali i širili igru s kraja na kraj terena.

Seku Sanogo je taj koji je bio noseći zid. Bacio je sidro na nekih 30 metara od gola i u radijusu od 20 metara samo dobijao duele, skupljao lopte i slao ih prvom igraču do sebe.

Sada... Gelor Kanga. Postoji onaj klip sa psom koji sa skamenjenom facom gleda u prazno dok mu scene iz rata prolaze kroz glavu. E, to je bio svaki ljubitelj Zvezde kada je omaleni vezista zaradio žuti karton, a onda nastavio sa nervozom.

Totalno nepotrebno. A, igrao je prilično dobro, bio je za klasu bolji od direktnih rivala na centru. Odmah nakon opomene je morao da izađe iz igre da se ne bi ponovio Šerif i isključenje. Bog zna šta bi se dalje desilo da nije otišao na rani odmor, ovako je dobio i ovacije od publike zbog igre srcem.

Video: Borjan sprečio da Kanga napravi novu glupost

Videli smo gol Ivanića, videli smo gol Kataija i videli smo pogodak El Fardua Bena. Pa, sve da ništa drugo nismo videli (a, jesmo), dovoljno su učinili za jedan meč.

Mora se istaći i prilično dobar performans Marka Gobeljića, iako ga u mnogim predviđanjima nije ni bilo od prvog minuta. Bek je pet ili šest puta sekao čiste lopte, defanzivno je odigrao besprekorno, dok se o ofanzivnoj strani ne mora ni razglabiti jer u ovakvoj rezultatskoj konstalaciji nije bila ni potrebna.

Zvezda je koristila svoje prilike, a Kluž je jedine šanse do 90. minuta imao iz prekida. Da nije bilo ubacivanja nakon faulova, Rumuni ne bi izbliza imali priliku da vide kako zapravo Borjan izgleda.

Pred Zvezdom je i revanš, mora se misliti i o tome. Poker je u prvoj ruci odneo većinu uloga, a u drugoj će priča morati da se privede kraju na najsigurniji mogući način.

Čini se da je ovaj sastav ono najbolje što Stanković ima u rukavu. U stvari nije u rukavu, na talonu je i za sada dobro izgleda. Neka se pokaže i u Rumuniji, grupna faza Lige Evrope čeka da se potvrdi.

Video: Ćute, rade, trpe, ginu jedan za drugog: Deki Stanković ponosan na igrače posle pobede nad Klužom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    18. avgust 2021 | 10:24

    Konacno sastav kakav smo ocekivali bez Gobelje, erakovica dionia. Pavkov da igra napakovao bi 20 golova.. Vreme je da igra od starta...

  • lune

    18. avgust 2021 | 12:19

    To je onaj pavkov sto je sam pobedio liverpul i uvjek kod treners rezervni golgeter zalosno

  • Zoki

    18. avgust 2021 | 13:40

    Covek je cudo od centarfora, uvek pruza najbolje. E sada je problem u trenerima, koji su slepi. Napred Pakov, napred Zvezdo...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA