≫ 

Partizanov tim za Santa Klaru: Povrede oduzele plan B, Stanojević mora da improvizuje

Crno-beli u prvom meču plej-ofa bez tri standardna igrača, samim tim i sa "kraćom" klupom

  • 34
FK Partizan sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Dva ozbiljna udarca je Partizan pretrpeo u poslednjih sedam dana, kada je u pitanju igrački kadar pošto je ostao bez Danila Pantića i Saše Zdjelara, a ako ubrojimo i činjenicu da je Nemanja Jović već duže pauzira, te da je još nekolicina prvotimaca rovita, trener Aleksandar Stanojević će u sutrašnjem meču protiv Santa Klare (22.30, Arena Sport 1, RTS 1) morati da improvizuje kako zna i ume i pokuša da "iscedi drenovinu" od tima koji ima na raspolaganju. Ulog je veliki - plasman u grupnu fazu Lige konferencija, koja klubu donosi povratak u Evropu, ali i neophodna sredstva za mirno funkcionisanje.

Nema tu mnogo mudrosti, Stanojević će morati da se osloni na ono što mu je u kadru na raspolaganju i velika je sreća da je trener crno-belih od prvog dana priprema posvetio pažnju većoj grupi igrača, kojima je davao priliku i minutažu, pa će utoliko stres prilikom sklapanja tima za Santa Klaru biti manji, iako brige sigurno postoje.

Ono što je svakako sreća u nesreći za crno-bele je činjenica da je odbrana posle žestokog dvomeča sa Sočijem ostala neokrnjena, da nema povređenih igrača, već su se neki i vratili u roster (Miljković, Obradović).

To Stanojeviću daje mogućnost da bar u tom delu izbegne "gimnastiku" i postavi blok ispred Aleksandra Popovića, koji će činiti mahom standardna četvorka Marko Živković uz desnu aut-liniju, Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao par centralnih defanzivaca, odnosno Slobodan Urošević na poziciji levog beka. Prvi, ali i drugi problem usled rovitosti Aleksandra Šćekića, javlja se na poziciji zadnjeg veznog.

Rekosmo već da je Zdjelar ostao u Beogradu, crnogorski reprezentativac je, pak, krenuo na put i verovatno će morati da stisne zube, pa koliko izdrži uz jedinog zdravog Miloša Jojića ispred poslednje linije.

FK Partizan - FK Voždovac Foto: partizan.rs/Sandić foto

KRILA KAO PROTIV SOČIJA

Što se krilnih pozicija tiče, kapiten Lazar Marković je dominirao na desnom boku sa Rusima i takav pristup i igra se očekuju i sa portugalskim klubom, dok će sa suprotne strane priliku dobiti Filip Holender, koji je protiv Sočija neplanirano "uskočio u vatru" usled povrede Pantića i više nego korektno odradio posao, iako rovit zbog povrede zgloba.

Što se organizacije napada tiče, ona je u "nogama" Bibrasa Natha, od koga se očekuje da razigra najisturenijeg Rikarda Gomeša, ali i ostatak tima. Činjenica da ekipa ima problem sa povredama prilično je "skratila" i klupu Partizana, gde će kao moguće opcije u toku meča, u zavisnosti od događaja, Stanojević imati Sejdubu Sumu, Aleksandra Lutovca, Ivana Obradovića i Aleksandra Miljkovića, kao mladog Nikolu Terzića koji je protiv Sočija pokazao potencijal i hrabrost da se takmiči sa iskusnijima od sebe...

Na sreću po crno-bele, Santa Klara je takođe u igračkom "kolapsu", desetkovana virusom korona i povredama igrača, koje su došle kao posledica toga što pomenuti tim već tri meča igra sa rosterom od samo 14 ili 15 igrača...

Video: Miljković posle Sočija i penala: Mi smo porodica! Ima Boga, sve se vratilo na pravi način!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    18. avgust 2021 | 20:02

    Kako mi juče, tako i vi sutra.Srećno komsije.

  • Delija momak

    18. avgust 2021 | 23:43

    Braco grobari, da je u pitanju derbi ili domaca liga, pozeleo bih vam sve najgore, ali posto nije to u pitanju, od srca vam zelim srecu, pokazite im odakle dolazite! 💪🏻

  • prvo klaru onda opajdaru

    18. avgust 2021 | 19:51

    sa Sumom pobjedjujemo..bez njega ispadamo..ne igrajte radi opajdare..njima ne odgovara nasa pobjeda,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA