Čuveni Dirk Kajt opleo po Moldavcima: "Šta će Šerif u Ligi šampiona? Nemaju šta da traže u njoj"

Holanđanin je jasno istakao da ne bi voleo da vidi tim iz Tiraspolja u eliti

  • 18
Dirk Kajt Foto: Youtube / Printscreen

Moldavski šampion Šerif izbacio je iz kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Crvene zvezde, a potom je kasno sinoć zadao ozbiljan udarac i Dinamu iz Zagreba, pošto je u prvom meču u Tiraspolju slavio sa velikih 3:0 i nalazi se na korak od plasmana u grupnu fazu takmičenja.

Ukoliko uspeju da sačuvaju stečeni kapital, postali bi prvi klub koji je ikada zaigrao u Ligi šampiona, a uz to bi zaradili ogroman novac. Međutim, ne gledaju baš svi sa oduševljenjem na činjenicu da će se elitno takmičenje igrati u Moldaviji.

Put do Tiraspolja je veoma težak, a teško je uopšte i zamisliti nekog evropskog velikana kako gostuje na stadionu Šerifa. Tome se usprotivio i legendarni Dirk Kajt, koji je komentarisao ovu utakmicu za jednu holandsku televiziju.

- Znam da je Liga šampiona takmičenje u kome se i inače takmiče šampioni, ali ekipe poput moldavskog Šerifa iz Tiraspolja nemaju šta da traže u njoj - rekao je Dirk Kajt, jasno ističući svoj stav po pitanju moldavskog kluba.

Drugi će reći da je pak to draž samog takmičenja, pošto je Liga šampiona nekada i bila baš to na šta joj naziv ukazuje - takmičenje za prvake država, tako da nije bilo moguće da neke lige imaju i po četiri učesnika u njoj.

Videćemo kakva će biti reakcija Moldavaca na ovu, u najmanju ruku, provocirajuću izjavu sada kada se nalaze na korak od plasmana u Ligu šampiona.

Video: Zvezda šamara Rumune: Ivanić pogodio za debakl Kluža, rezultat je 4:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    18. avgust 2021 | 14:17

    Ja bih pre rekao šta će u ligi šampiona oni koji nisu državni prvaci. Treba vratiti modus kao nekada. A ovaj samo lupeta. Ako je Šerif zaslužio zašto da ne igraju u LŠ.

  • Pedja

    18. avgust 2021 | 13:37

    Dirk,nemoj tako!! Nisu oni krivi sto im je zreb dodelio balkansku boraniju Zvezdu i Dinamo!!!

  • Blejac

    18. avgust 2021 | 14:51

    Treba smanjiti engleskoj, italiji, spaniji, nemackoj, francuskoj, itd klubove koji igraju evropu. Bilo bi mnogo interesantnije gledati razlicite klubove a ne sve iste. Dosadili su svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA