≫ 

Partizan dobio istorijsku kaznu posle skandala u Pazaru: Grobari zabranjeni na gostovanjima

I jedan i drugi klub plaćaju ceh loše organizacije među svojim navijačima

  • 66
107. večiti derbi Foto: MN Press

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da debelo kazni ekipe Partizana i Novog Pazara zbog incidenata koji su napravili navijači na meču između ove dve ekipe 8. avgusta. Partizan će morati četiri gostujuće utakmice da igra bez svojih navijača, a uz to ih očekuje i kazna od 200.000 dinara, dok će Pazarci igrati četiri meča na svom stadionu bez publike, a novčanik će im biti olakšan za 500.000 dinara.

Nije štedela Disciplinska komisija ove dve ekipe, kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimereno skandirali, te su time vređali po osnovu verske ili etničke pripadnosti, sa elementima netrepeljivosti.

Pored ovoga, navijačima iz Novog Pazara se na teret stavlja i nedozvoljeno korišćenje pirotehnike, jer su imali upaljene baklje, a takođe su i tokom igre ubacivali razne predmete - olovke, upaljače, kovanice, plastične flašice... Od kojih je jedan predmet pogodio i fudbalera Partizana, Lazara Pavlovića, kome je pocepana usna.

Zbog svih navedenih optužbi, fudbaleri Novog Pazara će naredne četiri utakmice na svom stadionu igrati bez podrške publike, a ostaće i bez velike svote novca, pošto će na račun FSS-a morati da uplati 500.000 dinara.

S druge strane, beogradski "crno-beli" su prošli "nešto lakše", oni će igrati četiri gostujuće utakmice bez podrške navijača, tako da Grobari neće moći da bodre svoj tim protiv Kolubare, Radničkog iz Kragujevca, Mladosti iz Lučana i Napretka iz Kruševca, dok će i klub pride morati da plati kaznu koja je za 300.000 dinara manja od kazne koju će platiti Pazarci.

Video: Na Karađorđu odjekivalo Uprava napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savino selo

    19. avgust 2021 | 15:51

    A partizan kaznili zbog slike RATKA MLADICA, e Srbijo jadna li si

  • Ok

    19. avgust 2021 | 16:01

    A šta je sa odbijanjem fudbalera Pazara da nastave meč dok se ne isprazni tribina sa navijačima Partizana.Ne treba finansijski da ih kaznite nego pre svake utakmice da puste himnu Srbije i da stoje mirno.4 meča minimum to bi bila najveća kazna.Čisto da se podsete u kojoj državi žive

  • Nusknvp

    19. avgust 2021 | 16:22

    Sve je namešteno da opajdara odigra bez publike u Pazaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA