≫ 

Bivši igrač Junajteda osumnjičen za veliku pljačku u Brazilu, hapse ga čim uđe u zemlju

Anderson je navodno deo grupe koja je hakovala bankovni sistem i otuđila 5.5 miliona funti

  • 3
Mario Đurovski, FK Mančester junajted, Anderson Foto: Profimedia

Bivši brazilski fudbaler Anderson Luis de Abreu Oliveira, poznat samo kao Anderson, nekadašnji adut Mančester junajteda, u svojoj zemlji je ovih dana često pominjan zbog navodnih kriminalnih aktivnosti.

Njega je čak Ministar unutrašnjih poslova države Rio Grande označio kao jednog od članova kriminalne bande koja hara u toj brazilskoj regiji.

Zapravo, Anderson se sumnjiči da je bio suorganizator velike pljačke iz prošle godine, koja je postala predmet istrage policije i tužilaštva. Tamošnji mediji prenose da je grupa, čiji je Anderson navodno deo, provalila u bankovni sistem "Santander" banke i ukrala 35 miliona dolara (5,5 miliona funti) od kompanije za metalurški inženjering "Gerdau".

Ta grupa je napravila čak 11 transfera kako bi novac prebacili kompanijama u četiri različite države u Brazilu, a zatim su ga iskoristili za kupovinu kriptovalute.

Ono što je ukazalo na saučesništvo Andersona u čitavoj ovoj priči je da je on suvlasnik kompanije koja pregovara o kretanju kriptovaluta. Kada je istraga započela još prošle godine, savezna policija je čak pretražila njegov stan radi traženja dodatnih dokaza.

Tužilaštvo je nakon prikupljenih dokaza sačinilo optužnicu u kojoj se nalazi i ime bivšeg fudbalera kao jednog od osumnjičenih za ovo nedelo.

Anderson se trenutno nalazi u turskoj i čim bude kročio na teritoriju Brazila biće uhapšen. Takođe, sve njegove bankovne račune policija je blokirala.

U međuvremenu se oglasio njegov advokat koji je poručio da je njegov klijent žrtva, a ne krivac u ovom slučaju o kojem bruje brazilski mediji.

Bivši fudbaler, koji je profesionalno prestao da igra 2019. godine, ostao je upamćen kao deo slavne generacije Junajteda u kojoj je igrao uz Ronalda, Vidića i ostale zvezde. osim Junajteda, igrao je i za Gremio, Porto, internasional i Adanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA