Preminuo bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Sarajeva, Edin Šaranović

On je pre nekoliko dana doživeo srčani udar, nakon čega je bio u komi

  • 2
Edin Šaranović Foto: Facebook / Printscreen

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Šaranović je preminuo u 45. godini nakon što je nekoliko dana bio u veštačkoj komi posle srčanog udara.

Tužnu vest preneo je doskorašnji fudbaler Sarajeva, Haris Handžić, koji se tužnim saopštenjem putem Instagrama oprostio do Šaranoviča.

- Zauvek ću te pamtiti i voleti, brate moj. Da ti dragi Alah podari lepi dženet. Šta god da napišem, biće malo za tebe, moj jaro. Uvek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvek - reči su Handžića.

Preminuli fudbaler je pre nekoliko dana doživeo težak srčani udar i nalazio se u veštačkoj komi. Poslednje trenutke života proveo je u Minhenu.

Šaranović je karijeru započeo u TOŠK-u iz Tešnja, odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman imao je u poljskom Pogonu iz Šćećina. Nakon toga je prešao u Rusiju u redove Sokol Saratova, da bi potom nosio dresove Kamen Ingrada i Slaven Belupa u Hrvatskoj, a povratak u Sarajevo napravio je 2006. godine.

Još je nastupao za Međumirje, Primorje i Zadar u Hrvatskoj, odnosno Olimpik i Slobodu u Bosni i Hercegovini. U dresu nacionalne reprezentacije upisao je dva nastupa. Za Sarajevo, gde je ostavio najveći trag, igrao je 152 puta i postigao 40 golova. Osvojio je dve šampionske titule i Kup Bosne i Hercegovine.

Video: Stanojević: Važna utakmica protiv Kolubare, biće izmena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limdar

    22. avgust 2021 | 19:38

    Lako je u Bosni umirati od srčanog udara oni nemaju Kona a da ga imaju ko god umre bilo bi od Kovida 19, ko im kriv kada nemaju struku kao što ima naša lepa Srbija.

  • Viki

    22. avgust 2021 | 21:26

    Zalosno. Saucesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA