≫ 

Veliki problem za Selesao: Premijerligaši zabranilii igračima da nastupaju za reprezentaciju Brazila

Fudbalere Brazila očekuju mečevi protiv Čilea, Argentine i Perua

  • 0
Brazil - Nemačka, fudbal, Olimpijske igre Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Brazila će biti značajno oslabljena u narednom kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo u Kataru, pošto su svi klubovi iz Premijer lige odlučili da zabrane svojim fudbalerima iz ove zemlje da igraju za svoj nacionalni tim, kao razlog za ovakav potez se navodi stavka da Velika Britanija neće dopustiti putovanje u zemlje koje se nalaze na njihovoj crvenoj listi.

Nešto ranije je javljeno da Liverpul neće pustiti Salaha da igra za svoju reprezentaciju istih razloga, a i Brazil se nalazi među pomenutim zemljama.

Karioke neće moći da računaju na svoja oba golmana - Edersona i Alisona, koji nastupaju za Liverpul i Mančester siti, kao i na napadače iz ove zemlje Roberta Firmina, Rišarlisona, Gabrijela Žesusa...

Kako su određene zemlje na crvenoj listi Velike Britanije, to bi značilo da bi svaki igrač morao da bude u desetodnevnom karantinu kada se vrati, što ne bi išlo u prilog ni fudbalerima, ni klubovima. Stoga, klubovi iz Premijer lige su odlučili da zabrane igranje svojim igračima.

Podsetimo, Brazil u narednom reprezentativnom ciklusu očekuju tri meča, i to protiv - Čile, Argentine i Perua.

Video: Brazilci drugi put matirali Gordića: Pedro posle nepriznatog gola ipak uspeo da zatrese mrežu Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA