Pod nerazjašnjenim okolnostima nije došao u Zvezdu: Sad je reprezentativac i uveo je tim u LŠ

Sigurno se na Marakani gorko kaju zbog propuštene prilike sa Veljkom Birmančevićem

  • 35
Veljko Birmančević, FK Malme Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neverovatne igre Veljka Birmančevića nisu promakle selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji mu je poslao debitantski poziv za reprezentaciju Srbije, a odmah nakon toga viđen je i njegov spektakularan gol za Malme u plej-ofu Lige šampiona, kojim je uveo svoj tim u elitno takmičenje.

Ove sezone je potpuno eksplodirao u dresu Malmea, gde je na 21 meču postigao 11 golova i upisao tri asistencije. Najvažniji gol svakako je ovaj protiv Ludogoreca u revanšu kojim je Malme obezbedio elitno takmičenje i najmanje 20 miliona evra u kasi.

Kada vide partije Birmančevića, na Marakani se sada sigurno gorko kaju jer su pre godinu i po dana imali Birmančevića "na tacni", ali su pod nerazjašnjenim okolnostima ipak ostali bez velikog pojačanja.

Na društvenim mrežama su posle njegovog gola za Malme vrednog 20 miliona evra osvanule slike Birmančevića sa Marakane gde je podržavao Zvezdu, nosio obeležja crveno-belih, kao i fotografije iz detinjstva gde je u Zvezdinoj opremi.

Kako se pisalo pre godinu i po dana, Delije su stavile "veto" na taj transfer, jer nisu želele da se ponovi "novi slučaj Bosančić", kada su progutali ponos i pristali da se prekrši princip da fudbaler koji je igrao u prvom timu Partizana ne može da pređe u Crvenu zvezdu.

Birmančević je u Partizanu nastupio na svega tri utakmice. Jednom je igrao minut, jednom dva, a jednom 58. minuta.

Ali, tih 60 minuta koje je proveo noseći crno-beli dres, sprečilo je odlukom najvatrenijih pristalica dolazak potencijalne "zlatne koke" na Marakanu.

Birmančević je i sam tada dao izjavu da želi u Zvezdu i da je navijač kluba od malih nogu.

- Zvezda je moj dečački san, navijač sam kluba s Marakane. Oduvek sam bio navijač Zvezde, dosta ljudi je znalo to. Nije bila tajna ni u Partizanu, mada nisam želeo da to ističem - rekao je tada Birmančević.

Međutim, to nije pomoglo, kao ni slike njega kao klinca sa Marakane, niti one kada je i kao igrač koji je pod ugovorom sa Partizanom išao na utakmice Zvezde u crveno-belom obeležju.

Čukarički ga je nakon toga zadržao, Birmančević je nastavio da napreduje, pa ga je u martu 2021. godine Malme kupio za milion evra.

Ova investicija im se višestruko isplatila kroz fenomenalne igre krilnog napadača, koji je postao glavni igrač švedskog prvaka, koji trenutno zaostaje bod u aktuelnom prvenstvu u odnosu na lidera Đurgarden.

Video: Izlazak igrača Zvezde na teren: A na tribinama samo deca i to na hiljade njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. avgust 2021 | 13:21

    To su te nase moralne gromade sa severa koje su veliki vernici a zaradjuju na trgovini droge.. pretpostavljam da nisu imali odredjene procente od ovog momka... Terzicu i ostale idealne vodje, MARS IZ ZVEZDE !!!

  • Dete sa Severa

    25. avgust 2021 | 13:30

    Dok god kriminalci sa Severa odlucuju sta i kako se radi u klubu, a ne rukovodioci, Zvezda nece stati na zdrave noge! Kako ocekivati da neko kupi klub, ulozi svoje milione i dodju vodje i naredjuju mu sta da radi!

  • Milan

    25. avgust 2021 | 13:27

    Idiotizam klasicni.Sigurno vise volim Zvezdu i od rukovodstva i od kvazi navijaca koji odlucuju ali sta mi smeta ako je neko igrao za partizan ako ce da gine za nas klub plus ako to javno izrazava i dok je u partizanu.uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA