≫ 

Sve o žrebu za Ligu šampiona: Evo kakvi su šeširi, Bane Ivanović može da napravi "grupu smrti"

Naš proslavljeni fudbaler imaće priliku da asistira na žrebu koji je na programu danas od 18 časova

  • 8
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Kvalifikacije za Ligu šampiona su završene i poznate su sve 32 ekipe koje će učestvovati u elitnom takmičenju ove godine. Najveće iznenađenje je svakako debitant Šerif, koji je na putu do grupne faze eliminisao i Crvenu zvezdu.

Kakav će biti sastav grupa saznaćemo u četvrtak posle 18 časova, kada će u Istanbulu biti održan žreb na kojem će specijalni gost biti i naš Branislav Ivanović uz Mikaela Esijena, koji će asistirati na izvlačenju kuglica.

Zbog specifičnog pravila UEFA kada su u pitanju sastavi šešira, gde u prvi idu osvajač iz prošle godine Čelsi, kao i osvajač Lige Evrope Viljareal, kao i šampioni šest najbolje rangiranih zemalja po nacionalnom koeficijentu. Raspored ekipa od drugog do četvrtog šešira je određivao UEFA koeficijent.

Jedino pravilo na žrebu jeste da ekipe iz istih zemalja ne mogu da budu u istoj grupi, ostale restrikcije biće saopštene neposredno tokom ceremonije žrebanja.

Sastavi šešira su poprilično izmešani, pa tako drugi šešir deluje čak i jače u odnosu na prvi.

Pošto velikana ima i u trećem i četvrtom, to nam daje šansu za neke spektakularne grupe, takozvane "grupe smrti" u kojima bi svaki meč bio poseban derbi i spektakl.

Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanović Branislav Ivanović će biti specijalan gost na žrebanju; Foto: MN Press

U jednoj grupi bi tako mogli da se nađu Mančester Siti, PSŽ, Ajaks i Milan, što bi bi značilo pravi spektakl u svakom meču grupe.

Ništa manje atraktivna ne bi bila i grupa Čelsi, Real Madrid, Lajpcig, Milan, kao i mnoge druge slične varijacije uz slične ekipe.

Crvena zvezda je jednom nogom u grupnoj fazi Lige Evrope, ali traži prvu duplu pobedu posle tri godine. Dvojka se plaća kvotom 2,50, tip da ćemo videti bar tri gola vredi kvote 2,00, a Kluž nema šta da čeka. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Kluž – Crvena zvezda.

Evo i kakvi su sastavi šešira:

Prvi šešir: Čelsi, Viljareal, Atletiko Madrid, Mančester Siti, Inter, Bajern, Lil, Sporting

Drugi šešir: Real Madrid, Barselona, Juventus, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Liverpul, Sevilja, Borusija Dortmund.

Treći šešir: Porto, Ajaks, Šahtjor, Lajpcig, Atalanta, Zenit, Benfika, Salzburg

Četvrti šešir: Bešiktaš, Dinamo Kijev, Briž, Jang Bojs, Milan, Malme, Volfsburg, Šerif

Video: One mame uzdahe u kakvom god izdanju bile: Novinarke koje sportu daju posebnu čar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA