≫ 

Sve o meču Kluž - Zvezda: Bitka za UEFA milione, koeficijent i nadu da će Srbija imati 2 ekipe u LŠ

Crveno-beli imaju veliku zalihu iz prvog meča, gde su pobedili sa 4:0, pa bi revanš trebalo da bude puka formalnost

  • 17
Kluz, FK Crvena zvezda Foto ilustracija: Telegraf

Cvena zvezda u četvrtak igra protiv šampiona Rumunije revanš plej-ofa Lige Evrope u kojem će pokušati da "overi" grupnu fazu posle pobede od 4:0 u prvom meču na Marakani.

Telegraf vam donosi činjenice o ovom meču koje će vam pomoći da budete upoznati i bolje ispratite kasnija dešavanja.

Gde i kada se igra meč i ko radi prenos?

FK Kluž stadion Stadion Kluža; Foto: Telegraf

Meč se igra u Klužu, na stadionu Konstantin Radulesku. Prenos meča možete da gledate na RTS 2 i Arena sport 1.

Ko sudi meč?

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Švajcarska - Španija Majkl Oliver; Foto: Tanjug/AP

Pravdu će na ovom meču deliti jedan od najboljih arbitara Premijer lige, Majkl Oliver. On je u svojoj karijeri nebrojeno puta sudio na najvažnijim mečevima Premijer lige, Lige šampiona i Lige Evrope, tako da i bez VAR sistema, kojeg neće biti na ovom meču, suđenje bi trebalo da bude na najvišem nivou.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda je svakako bolje raspoložena zbog pobede od 4:0 u prvom meču, što faktički znači da bi revanš u Rumuniji trebalo da bude formalnost. Podsetimo i da pravilo gola u gostima od ove sezone ne važi.

Zvezda je za vikend savladala i TSC sa 3:1, pa je utisak da ekipa Dejana Stankovića počinje da diže formu, koja na startu sezone nije bila na najvišem nivou. TSC je posle debakla na Marakani savladao Argeš na gostovanju sa 1:0, čime je zadržao lidersku poziciju i maksimalan učinak na tabeli prvenstva Rumunije posle šest kola.

Zdravstveni bilten

Filipo Falko Falko zbog povrede neće igrati; Foto: Marko Jovanović

Zvezda na ovom meču ne računa na Filipa Falka, koji zbog povrede nije krenuo put Kluža. "Rovit" je i Miloš Degenek, koji je krenuo put Rumunije, ali ne bi trebalo da Stanković rizikuje s njim od starta.

Koliko novca se dobija za plasman u grupnu fazu Lige Evrope?

Iako je Zvezda u Ligi šampiona propustila odličnu priliku za ogroman novac, i Liga Evrope nudi utešnu nagradu koja nije mala. Tim koji se plasira u Ligu Evrope dobiće 3.630.000 evra za ulazak u grupnu fazu, plus dodatni bonus od desetogodišnjeg koeficijenta.

Zvezda je po trenutnom stanju stvari na 20. mestu, što znači da je bolja od 13 drugih učesnika, pa će po tome dobiti nagradu od 13x132.000 evra, što donosi 1.716.000 evra. Dakle, prema trenutnom stanju stvari Zvezda bi za plasman u Ligu Evrope dobila najmanje 5.346.000 evra.

Naravno, u slučaju da ispadne neki od favorita koji je iznad Zvezde po rang listi, to bi donelo dodatnih 132.000 evra za svako ispadanje favorita poput Galatasaraja, Seltika, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Slavije iz Praga.

Koji koeficijenti su u igri?

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

Iako je faktički pobedom na Marakani od 4:0 otvorila vrata Lige šampiona, Zvezdi bi povoljan rezultat u Rumuniji i te kako pogodovao, jer bi joj pobeda donela dodatni bod na UEFA rang listi, gde ima dodatni prostor za napredak, a takođe bi donela i 250 bodova za nacionalni koeficijent, koji je od presudne važnosti ove sezone, ne bi li naša zemlja u sezoni 2023/24 imala dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ko je favorit po kladionicama

Crvena zvezda je jednom nogom u grupnoj fazi Lige Evrope, ali traži prvu duplu pobedu posle tri godine. Dvojka se plaća kvotom 2,50, kvota na Kluž je 2,95, a za remi 3,20. Tip da ćemo videti bar tri gola vredi kvote 2,00, a Kluž nema šta da čeka. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Kluž – Crvena zvezda.

Očekivani sastavi

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Pankov, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Pavkov

Kluž: Arlauskis, Sušić, Grahovac, Buena, kamora, Rodrigez, Sigurjonson, Deak, Paun, Petrila, Omrani

Video: Stanković: Kluž je klub ozbiljne istorije i tako ćemo tretirati utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    26. avgust 2021 | 12:07

    Ako veceras ne prodju,ne treba vise da igraju fudbal!

  • nvm

    26. avgust 2021 | 11:52

    Zbog cega moramo da imamo 2 predstavnika za ls?

  • 31230

    26. avgust 2021 | 12:36

    dva kluba u lš? ovima je šerif postao vrh, ovi drugi muku muce da udju u trecu evropsku ligu. a o ostaloj boraniji srpskog fudbala da ne pricamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA