≫ 

Zašto je prenos Partizana na prvom, a Zvezde na drugom programu RTS-a?

Televizije koje imaju pravo prenosa mečeva vodile su se različitim kriterijumima

  • 87
Zvezda, Partizan, RTS Foto:MN Press

Srbija će u četvrtak uveče biti podeljena uz TV ekrane, jedni će gledati Crvenu zvezdu protiv Kluža, a drugi Partizan protiv Santa Klare. Dugo se nije desilo da se poklope mečevi večitih u Evropi, ali ovakva jedinstvena situacija stavila je u nezgodnu situaciju televizije koje imaju TV prava.

Prenosi mečeva biće na RTS-u i Arena sport televiziji, koji su se vodili različitim kriterijumima kada su određivali na kojem će kanalu prenositi mečeve.

RTS je odlučio da prioritet da Partizanu, koji u Beogradu igra protiv Santa Klare revanš plej-ofa Lige konferencije. Crno-beli imaju deficit od 2:1 iz prvog meča i pokušaće pred svojim navijačima da nadoknade rezultat sa Azorskih ostrva. Meč iz Humske biće prenošen na RTS 1, dok će duel Zvezde na gostovanju protiv Kluža biti na drugom kanalu RTS-a.

Urednici Javnog servisa očigledno su se vodili time da je Zvezda u svom prvom meču već osigurala plasman dalje pobedom od 4:0, te da će revanš u Klužu biti samo puka formalnost. Sa druge strane, u Humskoj se očekuje veća neizvesnost, a takođe je i bitno to što se igra u Beogradu, pred navijačima Partizana, koji će napuniti stadion, pa se očekuje i spektakularan ambijent.

Sa druge strane, Arena sport je odlučila da na svom prvom kanalu stavi meč Zvezda - Kluž, a da na drugom bude Partizan. I oni sigurno imaju svoju računicu, a to je da Zvezda ima više navijača u Srbiji, pa to možda donosi i veću gledanost, da je aktuelni šampion i da igra jače takmičenje.

Ipak, znajući da i navijači Zvezde i Partizana vole da gledaju i utakmice svojih rivala, nema sumnje da će se daljinski češče koristiti u periodu od 21.00, kada se budu preklopile utakmice.

Video: Stanković: Kluž je klub ozbiljne istorije i tako ćemo tretirati utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    26. avgust 2021 | 17:17

    Totalno nebitno na kom će kanalu da prenose više je bitno da prodju obe ekipe

  • Gix

    26. avgust 2021 | 16:54

    80 posto Srbije ce gledati RTS 2 a ostatak serije na Pinku tek da se zna

  • p.s

    26. avgust 2021 | 16:56

    partizan igra poslednji mec u evropi ove godine zato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA