≫ 

Evo šta je Partizan sve zaradio za sebe i srpski fudbal posle plasmana u Ligu konferencija

Crno-beli ostvarili zlata vrednu pobedu protiv Santa Klare

  • 56
FK Partizan, Santa Klara Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Wikipedia/MN Press

Partizan se plasirao u grupnu fazu novoformirane Lige konferencija nakon što je u revanšu nadoknadio zaostatak od 2:1 iz prvog meča u Portugaliji.

Crno-beli su slavili sa 2:0 u Humskoj i tako će se posle godinu dana pauze ponovo takmičiti na međunarodnoj sceni u novoformiranom takmičenju u društvu Totenhema, Rome, Fejenorda, Bazela...

Pored uspeha na terenu, crno-beli su zabeležili i značajan finansijski dobitak. Pobeda nad Santa Klarom donela im je premiju od 2.940.000 evra za ulazak u grupnu fazu, ali i dodatni bonus na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta, gde crno beli mogu da računaju na još oko 1.000.000 evra.

Plasmanom Partizana u Ligu konferencija Srbiji se povećavaju šanse da do kraja sezone završi iznad 15. mesta na tabeli nacionalnog koeficijenta, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedno u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezonama koje dolaze.

Pobeda nad Santa Klarom Partzanu konkretno donosi bod za UEFA koeficijent, a Srbiji dodatnih 250 bodova za nacionalni koeficijent.

Sada kada Srbija ima dve ekipe u grupnoj fazi, gotovo je sigurno da će završiti u 15 najboljih zemalja i zato je pobeda Partizana protiv Santa Klare bila od ključne važnosti za srpski fudbal.

Video: Prekinuta utakmica u Humskoj: Igrač Santa Klare se žalio na rasizam, Partizan ovo može skupo koštati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jordan

    26. avgust 2021 | 23:28

    Od srca hvala partizanu i svu srecu im zelim u daljem takmicenju!!!Da nije njih nikad ne bih cuo za Dunajsku Stredu,Soci i Santa Klaru.

  • Jorksir

    26. avgust 2021 | 23:50

    Ganci pre vas smo bili u LŠ pre vas i u konferenciji zna se ko je ponos srpskog fudbala.

  • Kocko

    26. avgust 2021 | 23:25

    Gotovo sigurno? Pa sjajno ajmo sledece sezone i cz i pfc u LS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA