≫ 

Stanojević: Meni je Superliga kao Evropa, nema opuštanja ni jedan sekund

Trener Partizana istakao da je važno da tim održi konkurentsku poziciju za titulu

  • 16
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Aleksandar Stanojević kaže da je ekipa spremna za duel sa Radničkim, bez obzira na težak meč u kvalifikacijama za Ligu konfederacija protiv Santa Klare u četvrtak.

Stanojević ističe da nije bilo euforije i pražnjenja emocija pa očekuje tim na visokom nivou protiv Nišlija u nedelju (21.00 Arena sport)

-  Jasno je sve. Posle evropske utakmice, igramo u prvenstvu. Naš cilj je da ostanemo konkurentni za titulu. Ne možeš da obećaš ništa, ali možeš da budeš što duže konkurentan. Nemamo pravo na kiks, tako se ponašamo. Želimo da napravimo koncepciju da izvučemo maksimum iz svakog igrača. Svaka je važna, izjednačavam Evropu i Superligu - kaže Stanojević.

Na pitanje da li je bilo emotivnog pražnjenja igrača, Stanojević kaže:

- Dogovorali smo se da nema grupnog slavlja, plan je bio trening, ali bi bilo neozbiljno da se emotivno isprazne na početku sezone. Onda smo neprofesionalni, ako bismo tako razmišljali, Danas dižemo intenzitet treninga, sutra takođe Nema šanse. Nadam se da nisu slavili individalno.

O duelu sa Radničkim koji je ostao bez trenera strateg crno-belih kaže:

- Uvek je za trenera nezgodno kad je preko puta vas trener koji prvi put vodi ekipu. Ne znamo kako će igrati, da li će nešto promeniti, ali znamo dosta o Radničkkom, sa te strane ne mogu da nas iznenade. Projekotvani su za vrh tabele, nisu ih pratili rezultati, odgledali smo sve utakmice iz ove sezone, samo da vidimo kako će oni da izađu.

Partizan Santa Klara Foto: ATA Images

Radnički, rivalitet?

Radnički je klub bogate tradicije, šta se dešavalo to me ne interesuje. Imamo motiv koji je iznad svih ličnih interesa. Ništa drugo ne može da nas poremeti.

O žrebu za Ligu konferencija Stanojević kaže:

- Uvek je nezahvalno reći da si zadovoljan, ali ako poredimo kvalifikacije, koje su bile teške, da ne kažem teže. Kad krenem da analiziram individualno svaku ekipu o svakoj mogu da kažem dosta. Oprezni smo, Nemamo pravo da pretimo ili da objašnjavamo kako da budemo prvi. Razna iskustva su bila sa ekipama sa Kipra. Koliko smo težak žreb imali tokom kvalifikacija, bolje je sad nešgo što je moglo da bude. - ističe Stanojević.

Partizan Santa Klara Foto: ATA Images

Soči i Santa Klara?

- To su izuzetne ekipe. Malo sam gledao Genta, Floru i Anortozis, Flora ima 11 reprezentativaca. Ispala je od Omonije na penale... Soči i Santa Klara dolaze iz jake lige, ne možete da poredite, ali je „lakša grupa nego što su bile kvalifikacije, a može da se desi da ne prođemo grupu. Nemamo prava da pretimo.

Što se tiče povrede Sejdube Sume, tu nema lepih vesti

- Nije dobra situacija, ima rupturu, 11 milimetara, i skoro sam pričao da Daču Pantića pa se brže oporavio, a Sumu nećemo imati neko vreme.

Stanojević na klupi Partizana juri 100. pobedu i kaže da mu je drago zbog toga:

- Drago mi je. Stotu ako pobedite, ali ako 101 izgubite, onda ovo prethodno ne važi. Nisam razmišljao u tom pravcu. Jer smo koncentrisani na svaki sledeći korak, a ne šta je bilo pre ili posle.

Na čemu će biti fokus?

- Ako smo neozbiljna ekipa onda je teško, ali mislim da smo karakteran tim, Može da se desi da ne pobedimo, ali ako vidite da je pristup kako treba, ako je energija kao dosad, ako napadamo onda nema problema. Nije lako stalno pobeđivati, ali ako budemo igrali kakav Partizan treba da bude. Ali sam ubeđen da ćemo tako izgledati.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Najzadovljniji sam kakraterom energijom odlučnošću da uradimo nešto, taktičkom disciplinom i timskom igrom shvatili smo da smo kolektiv, da pojedinci ne mogu da budu ispred njega. Razni igrači su rešavali, svi smo bili kao jedan, ako je neko da vrlo važan gol sledeći meč sedi na klupi i prihvatio je to. Plus, pozitvna energija da nas navijači guraju.

Stanojević dodaje da kao trener vodi računa o detaljima:

- Radimo dosta i obraćemo pažnju na defanzivno i ofanzivno, bili su i različiti strelci, jedan je namestio Nathu, Jojić za tri, sve smo radili. Zato vodimo računa koji bek igra kad je Šćekić u timu, sa kojim ga uparujemo sa nekim iz ofanzivne linije, mi koji se bavimo strukom tako možete da izgubute iztakmicu, mi smo tako izggubili derbi na Marakni.Vodimo raćuna o detaljima.

O Jojiću:

Nedostajao je. On radi celu utakmicu, uvek je u top dva ili tri trkača na utakmici u najjačem intenzitet, igra jednstavno, pojavi se u protivničkih 16, daje asistencije izvodi prekide, prihvati dobro i kad ne ide. On je uz Lazara Markovića najviše napredovao. Dao je gol protv Sočija tako što se pojavio kao zadnji vezni.

Prelazni rok?

Sve je moguće. Razgavarili ste sa Ilievim, to je to. Rekao sam još na pripremama šta želimo. Ja sam za to da ne dovodimo igrača ako nismo sto odsto sigurni, Hoćemo, ali ne po svaku cenu, Imao sam tri pika, koja su mi se svidela. Klub zna šta mi je potrebno, radi na tome, da li će neko doći – videćemo.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Stanojević: Zdjelar i Pantić na terapijama po 9 sati, rizikovaćemo s njima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    28. avgust 2021 | 18:08

    E ovom je izgleda baš drago što na Sumu ne računa duži period

  • Dr.Suma

    28. avgust 2021 | 17:13

    Radnickom patarsu za docek...cuvajte municiju za opakdaru..njoj 3 komada i da se zavrsi prvenstvo..vidite da ih var spasava i sudije ..zato gati samo gazu..

  • 6+4+3=2

    28. avgust 2021 | 17:24

    svaka utakmica protiv komsija kao liga sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA