≫ 

Kako je Ajntraht prevario Kostića i sprečio transfer i gde su ovog leta završili srpski fudbaleri

Izdvajaju se transferi Grujića, Dmitrovića, Ilića, Nastasića, Radonjića...

  • 4
Filip Kostić Foto: AP/Tanjug

Trebalo je da bude zvezda prelaznog roka što se tiče transfera srpskih fudbalera, naravno uz Dušana Vlahovića, ali je vezista Ajntrahta Filip Kostić neočekivano dobio ulogu u glavnoj misteriji pregovora dva kluba ovog leta!

U jednom trenutku se činilo da će Kostić otići u Seriju A, praktično je već spakovao kofere kada je Lacio za njega čuvao mesto za igrača van Evropske unije. Međutim, njegov sadašnji klub je izrazio veliki otpor i poslužio se lukavstvom kako bi sačuvao drugog najboljeg asistenta Bundeslige.

Naime, do kraja prelaznog roka je ostalo četiri dana. Ajntraht je tražio 10+3 miliona, Lacio je davao 10+2 miliona evra i ponudu je zvanično poslao u Nemačku. Problem je nastao što je ona stigla na pogrešan mejl, a koji je Ajntraht namerno dao Rimljanima.

Zatim su Kostiću rekli da nisu dobili nikakvu zvaničnu ponudu iz Lacija, da bi njegov agent Falji Ramadani na telefonu pokazao srpskom reprezentativcu predlog Italijana.

Besan što su pokupali da ga prevare, Kostić je odbio da igra prvenstveni meč za Ajntrah koji je, verovatno iz besa, odbio poslednju ponudu Lacija koja je kasnije stigla na pravu adresu.

Kostić je tako ostao u Ajntrahtu s kojim ima ugovor na još dve sezone, isto kao i Dušan Vlahović u Fjorentini, tako da su u ovom prelaznom roku izostali bombastični transferi srpskih igrača.

Gledajući imena klubova, verovatno je najzvučniji prelazak Marka Dmitrovića iz Eibara u Sevilju još na početku prelaznog roka. I Stefan Mitrović je napustio Francusku i prešao u Hetafe, dok su u Španiji završili i Srđan Babić (iz Zvezde u Almeriju na pozajmicu) i Lazar Ranđelović poslednjeg dana prelaznog roka (Iz Olimpijakosa u Leganjes na pozajmicu). U Levanteu je završio Milutin Vidosavljević koji je došao na pozajmicu iz Čukaričkog, dok je Nikola Maraš novi član Rajo Valjekana.

srđan babić Foto: MN Press

Nikola Maksimović je napustio Napoli i prešao je u Đenovu, Ivan Ilić je i zvanično postao igrač Verone (kupljen od Mančester Sitija), Matija Nastasić se vratio u Fjorentinu, a Dimitrije Kamenović je pojačao Lacio. Doduše, njega je Čuka još zimus prodala.

Marko Grujić je napustio Liverpul i prešao u Porto gde je prethodnu sezonu igrao na pozajmici, Filip Stevanović je prosleđen u Herenven (igrač je Mančester Sitija), Nemanja Radonjić se preselio na pozajmicu u Benfiku, a Zvezda je prodala Željka Gavrića za 1.2 miliona evra u Ferencvaroš.

Željko Gavrić Foto: FK Ferencvaroš

Dejan Joveljić je napravio neočekivan transfer iz Antrahta u LA Galaksi, Srđan Plavšić je tokom leta iz Sparte prešao u Slaviju, Milan Makarić, najbolji strelac Superlige iz prethodne sezone, je pojačao Alborg, a Aleksandar Pešić je iz Izraela otišao u turski Karagumruk.

Nikola Čumić je, umesto u Zvezdu, otišao na pozajmicu u Lucern. Darko Lemajić je iz Letonije otišao u Gent, Luka Adžić je završio u Cvoleu, Dušan Jovančić u Tobolu...

>>> Rusija je izgubila u Slovačkoj, Hrvatska u Sloveniji, ne smeju mnogo da se igraju. Kec i dvojka poravnati na 2,74, a kako je na sve tri utakmice Rusa prošla je igra GG3+, sad možete da probate i taj tip za kvotu 2,45. Pogledajte sve kvote Mozzart kladionica za meč Rusija – Hrvatska.

Video: Ivica Iliev: Ngoj mi je bolna tačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    1. septembar 2021 | 13:56

    Znaci on je odbio poslednju ponudi Lacija,ne razumem sta je tu Ajntraht kriv?

  • BralE

    1. septembar 2021 | 14:13

    Toliko o našem fudbalskom kvalitetu…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA