≫ 

Istorijski dan za hrvatski fudbal, prvi put će žena suditi meč elitnog ranga

Ivana je spremna za izazov karijere

  • 1
Ivana Martinčić

Foto: Profimedia/PA Images

Hrvatska fudbalska sutkinja Ivana Martinčić (36) u petak će se upisati u istoriju fudbala u komšiluku kao prva dama koja će suditi utakmicu najvišeg ranga hrvatskog fudbala.

Sutkinja iz Koprivnice na sceni će biti u petak od 20 sati u okršaju domaće Gorice i Hrvatskog dragovoljca.

Ivana Martinčić je međunarodna sutkinja od 2014. godine.

Još 2018. sudila je završnicu Evropskog prvenstva za fudbalerke do 19 godina, a 2015. godine završnicu EP-a za igračice do 17 godina. Martinčić je još u junu prethodne godine bila četvrti sudija na utakmici Hajduk - Varaždin.

Još od 2017. sudila je utakmice Druge HNL, na kojima je bila jako dobra te je dodatno skrenula pažnju na sebe. Šef sudijske komisije Hrvatskog saveza Bruno Marić pomno ju je pratio sve to vreme te joj je odlučio dati šansu i na najvećoj sceni. Nakon poljudskog iskustva spremno je dala izjavu medijima.

- Moram se zahvaliti HNS-u i Sudijskoj komisiji na poverenju. Nadam se da ću ga opravdati. Treba vremena da me i klubovi i igrači prihvate. Ne mogu već sutra ja biti glavna, ali nadam se da ću u budućnosti imati i tu čast - govorila je Ivana tada.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA