≫ 

Koliko vrede pobede u LE i LK ove sezone i koliko bi Zvezda i Partizan mogli da zarade od Evrope?

Večiti u četvrtak veče kreću sa svojim evropskim obavezama

  • 5
Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Posle reprezentativne pauze i utakmica koje su odigrali za vikend u Superligi, fudbalere Crvene zvezde i Partizana u tokom radne sedmice očekuju i prve evropske obaveze.

Srpski šampion će u četvrtak od 18.45 minuta dočekati portugalsku Bragu u sklopu 1. kola LIge Evrope, dok će crno-beli gostovati kiparskom Anortozisu na otvaranju Lige konferencija.

I Zvezda i Partizan imaju takve grupe da bi mogli da se nadaju prolazu, čak i prvom mestu u njima - što bi večitima donelo određenu finansijsku injekciju.

UEFA je objavila tabelu novčanih nagrada u LŠ, LE i LK za sezonu 2021/22, a ono što je nama zanimljivo jesto to koliko bi srpski klubovi mogli da zarade od ovogodišnjeg igranja evropskih takmičenja.

Što se tiče Lige Evrope, Zvezda će za svaku inkasirati 600.000 evra, dok će za bod dobiti 200.000. Ukoliko prođu u osminu finala (tamo od ove sezone ide prvi, dok će drugi u 1/16 sa trećeplasiranim iz LŠ), crveno-beli će zaraditi 2.3 miliona evra. Eventualan plasman u 1/4 finale donosi još 1.8 miliona, polufinale 2.8 i ulazak u finale 4.6 miliona evra. Pobednik dobija dodatnih četiri miliona, kao i još 3.5 za automatsko učešće u UEFA Superkupu.

Partizan će u LK za pobedu dobiti 500.000 evra, a za remi 170.000. Što se tiče prolaska u osminu finala, crno-beli bi mogli da inkasiraju 1.7 miliona evra. Ovde vredi pomenuti da drugoplasirani iz grupe igra 1/16 finala sa trećeplasiranim iz Lige Evrope što znači da bi i Zvezda takođe mogla da se nađe u LK u jednom trenutku.

Ulazak u četvrtfinale LK donosio dodatnih milion evra, plasman u polufinale još dva miliona, u finale tri, dok pobednik takmičenja ima "bonus" od još dva miliona.

Video: Dejan Stanković je zauvek Zvezdino dete: Kažu Delije na trenerov važan dan

Video: Vezista crno-belih bez čekanja uputio pravu strelu i pogodio dalji ugao golman Lekovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jdj

    13. septembar 2021 | 10:05

    Jel mogu da uplate na racun u Nemackoj?

  • Partizan pa Bog

    13. septembar 2021 | 11:02

    Partizan će biti prvi u grupi ! Nažalost opajdara će završiti na zadnjoj poziciji .

  • Ljh

    13. septembar 2021 | 10:06

    Delije blamirate se ili delite sa racuna u Nemackoj ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA