≫ 

Srbija počinje borbu na Mundijalu: Mogu li Orlovi da naprave čudo u "grupi smrti"?

Naši futsal rerezentativci već na otvaranju danas od 17 časova igraju protiv jednog od favorita

  • 2
Futsal reprezentacija Srbije Foto: FSS

Futsaleri Srbije danas od 17 časova počinju Svetsko prvenstvo, koje se održava u Litvaniji, a prvi rival je ekipa Irana, koja važi za jednog od favorita iz senke. Prenos meča je na RTS 2, a Javni servis ima prava prenosa za čitavo prvenstvo, koje će trajati do 3. oktobra.

Iranci su favoriti protiv našeg tima na kladionicama, pa je tako kvota na njih 1,53, dok je na Srbiju 3,75, dok je remi 5. Inače je Iran i peti favorit za titulu, odmah posle Brazila, Španije, Rusije i Argentine. Iranci su na prošlom Mundijalu završili kao trećeplasirani, dok je Argentina bila prvak, i to dovoljno govori da naš tim čeka pakleno težak posao u grupi.

Interesantno je i da su Iranci po kladionicama i ispred Portugalije, na čijem čelu je veliki mađioničar Rikardinjo, kojem će ovo biti oproštaj od Mundijala, što je i sam najavio.

Posle Irana, naš tim u okviru grupe F igra sa Argentinom 17. septembra, i sa selekcijom SAD 20. septembra.

Prve dve ekipe će obezbediti plasman dalje, dok će trećeplasirani tim tražiti šansu na tabeli najbolje rangiranih trećeplasiranih ekipa, gde će dalje proći četiri od šest ekipa.

Ukoliko ekipe budu izjednačene po broju poena, odlučivaće gol razlika.

Ukoliko naš tim završi kao prvi, u osmini finala će igrati protiv drugoplasiranog iz grupe E (gde su Španija, Paragvaj, Japan i Angola). Ako Srbija bude druga u grupi, to donosi duel sa drugoplasiranim iz grupe B (gde su Rusija, Gvatemala, Uzbekistan i Egipat). Ako budemo treći, onda bi to moglo da donese mečeve ili protiv pobednika grupe D (Brazil, Češka, Panama, Vijetnam) ili protiv pobednika grupe C (Portugal, Maroko, Tajland, Solomonska ostrva).

Srbija je pred prvenstvo sveta imala dve ozbiljne provere protiv Brazila, koji je glavni favorit za titulu i ostvarila je rezultat koji budi optimizam. Posle poraza od 4:3, naš tim je remizirao sa 1:1 protiv Karioka.

Srbiju su na tom meču predstavljali: Momčilović, Ramić, Tomić, Lazervić, Rajčević. Vulić, Aleksić, Kocić, Milosavljević, Popović, Pršić, Petrov, Rakić, Stojković i Josimović. Oni će i biti glavne uzdanice selektora Dejana Maješa na prvenstvu u Litvaniji.

Futsal reprezentacija Srbije, Strahinja Petrov, Foto: MN Press

- Prvenstvo sveta u Litvaniji za mene je prvo veliko takmičenje, ostvarenje sna od trenutka kada smo pre dve godine počeli kvalifikacije. Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana - ističe Strahinja Petrov.

Jedan od najiskusnijih u ekipi, Slobodan Rajčević, ističe da se ekipa dobro pripremila i da veruje u svoj kvalitet.

Futsal reprezentacija Srbije, Slobodan Rajčević Foto: MN Press

- Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bismo mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana. Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak - rekao je Slobodan Rajčević.

>>> Malme je došao do Lige šampiona najviše zahvaljujući Veljku Birmančeviću, a novog reprezentativca Srbije i njegove saigrače večeras (21.00) očekuje poslastica - gostuje im Juventus, koji ima ogormnih problema na startu sezone. I pored toga, kvota na dvojku je 1,65, a dupla šansa 1X je 2,36. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Malme - Juventus.

Video: Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u futsalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA