≫ 

Halandova magija začarala i Bešiktaš: Dortmund ima bombardere napred, ali odbrana pravi probleme

Laka pobeda ekipe u žutim dresovima u Turskoj

  • 1
Dortmund pobedio Bešiktaš u Istanbulu Foto: Tanjug/AP

Možda nekada postoje trzavice pozadi, ali kada imate takav napad kakav ima Borusija iz Dortmunda, onda stvarno nemate o čemu da brinete. Primili su Milioneri tri gola od Leverkuzena, dva od Hofenhajma, večeras su u nadoknadi napravili "haos", ali napad nije izneverio. Sa dva gola, nemački klub krenuo je pobedom u grupnoj fazi Lige šampiona - 1:2 (0:2).

Veliki posao je Borusija ovde odradila već u prvom poluvremenu kada je uspela da smiri "uzavrelu" krv pred strastvenim navijačima Bešiktaša i postigne dva pravovremena pogotka koja su im potom olakšala posao u najvećem gradu Turske.

Bio je ovo meč u kojem smo mogli da vidimo i mnogo više pogodaka od dva koliko ih je na kraju bilo. Jednostavno, torpedovali su Nemci nemilice gol Bešiktaša, imao je bezbroj šansi Erling Haland, priskakao je tu i Džud Belingem, ali su Turci nekim čudom prošli sa sasvim "komotnim" porazom.

Erling Haland Foto: Tanjug / AP

Prvi pogodak bio je delo Džuda Belingema nakon odličnog centaršuta koji je sa desne strane uputio Toma Menije. Našao je Englez nekako prostor, iako je otišao na prvi pogled mnogo iskosa, te je na taj način šokirao Bešiktaš, koji je baš u tim momentima imao inicijativu.

Taman kada se mislilo da će Bešiktaš otići samo sa minimalnim zaostatkom na odmor, usledio je još jedan gol Borusije Dortmund. Najzaslužniji za njega ponovo je bio Džud Belingem, koji je probio po levoj strani, a potom vratio loptu Erlingu Halandu na peterac i duplirao vođstvo.

Sevale su odlične šanse za Borusiju iz Dortmunda, mogao je Belingem već u 67. minutu da postigne i treći gol, a možda i najbolju priliku za tako nešto propustio je Erling Haland nakon akcije sa malog fudbala. Spuštena mu je lopta glavom na nogu, ali je šutirao pravo u golmana.

Džud Belingem, Borusija Dortmund Foto: Tanjug / AP

I Toma Menije, pa ni Ansgar Knauf su u nadoknadi vremena mogli da dođu do pogotka protiv indisponiranih Turaka, čiji navijači su već uveliko počeli da napuštaju stadion, svesni da će ovde preokret biti gotovo nemoguć. Ali...

Igrao se 94. minut utakmice kada je Antonio Mateu Lahoz dosudio prekid za Bešiktaš sa desne strane kaznenog prostora. Izveo je taj prekid Miralem Pjanić gotovo perfektno i našao je Montera tačno na petercu. Ovaj je glavom samo zakucao loptu u mrežu nemoćnog Kobela, a preostali navijači su upali u ekstazu.

Međutim, snage za bod nije bilo. Borusija je preživela još tri minuta koja su bila opredeljena za nadoknadu i iz Turske je odnela tri boda.

Video: Ko je Erling Haland?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA