≫ 

Deset minuta ludila: Zvezda srušila Bragu, Katai sa bele tačke spakovao prve bodove u Evropi!

Crveno-beli ne ispuštaju prednost dva puta - Portugalci idu kuće pognute glave!

Fudbaleri Crvene zvezde u velikoj drami uspeli su da dođu do prva tri boda u grupi F Lige Evrope pošto su U Beogradu slavili protiv Brage sa 2:1. Sva tri gola pala su u razmaku od 10 minuta, a Aleksandar Katai je sa bele tačke stavio tačku na veoma bitnu pobedu crveno-belih.

Kakav smo rolerkoster emocija videli u poslednjih 15 minuta igre. Do tog momenta, promašivale su se šanse, golmani su dobro odrađivali svoj deo posla, ali onda kreće vatromet na Marakani.

I pored sreće, trener tima iz Ljutice Bogdana ima razloga za brigu, jer je El Fardu Ben zbog povrede morao da napusti igru, ali još nije poznato koliko će pauzirati.

Na startu utakmice, Braga je pokušavala da ugrozi gol Borjana samo iz daleka. Šutirali su redom Orta, Galano Lukas Mineiro, ali sve je to bilo predaleko da bi se i pomislilo o pretnji.

Na najozbiljniju priliku gostujuće ekipe čekalo se sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena kada se samo Aleksandar Dragović isprečio između vođstva i Brage.

Piazon je izašao sam na Borjana, ali se nitokuda stvorio Dragović koji je klizećim izbacio loptu u korner.

Ista situacija se desila i na drugom kraju terena. Loi Doni, koji je zamenio Bena u prvom delu igre, došao je 1 n 1 sa Mateusom, ali je čuvar mreže portugalskog kolektiva uspeo da odbrani udarac Francuza.

U 75. minutu kreće prava fešta uz golove.

Gelor Kanga je izveo korner sa desne strane, a u kaznenom prostoru najviši je bio bek crveno-belih Milan Rodić koji je glavom sproveo loptu u mrežu pored leve stative.

Radovanje je trajalo samo 60 sekundi, jer je Braga ekspresno poravnala nakon neopreznosti Sanoga. Veznjak Zvezde je izgubio loptu, a nje se dokopao Galeno koji je sa nekih 20 metara raspalio i pogodio desni donji ugao.

Taman kada je susret ulazio ponovo u mirniju fazu, Mirko Ivanić se odlično snašao u 16 metara, te je oboren od strane protivničkog igrača, pa sudija Biton nije imao drugog izlaza nego da svira penal.

VAR nije mnogo razmišljao, nije bilo preistpitivanja odluke, pa je Aleksandar Katai preuzeo odgovornost i stavio tačku na veliku pobedu Zvezde.

TOK MEČA:

90+3 minut - KRAAAAAAAAAAAJ! ZVEZDA SLAVI POBEDU!

86. minut - GOOOOOOOOL, ZVEZDA PONOVO VODI! Ivanić je srušen u kaznenom prostoru, te je sudija Biton odmah pokazao na belu tačku. VAR nije reagovao, sve je bilo čisto, a Aleksandar Katai je veoma lako pogodio sa 11 metara. Sreća se vratila na Marakanu!

76. minut - SLAVLJE JE TRAJALO MANJE OD MINUT... Braga je ekspresno  poravnala nakon neopreznosti Sanoga. Veznjak Zvezde je izgubio loptu, a nje se dokopao Galeno koji je sa nekih 20 metara raspalio i pogodio desni donji ugao.

75. minut - GOOOOOOOOL! VODE CRVENO-BELI! Rodić je glavom doveo Zvezdu u prednost nakon kornera Kange.

68. minut - Tek sada vidimo prvi žuti karton, zaradio ga je Lukas Mineiro.

65. minut - Izlazi iz igre Rišairo Živković, a umesto njega na terenu je Nenad Krstičić.

62. minut - Vrhunska solo akcija Mirka Ivanića koji je izbacio svog čuvara na levom krilu, prišao iz jako teškog ugla i raspalio. Mateus je uspeo da odbije loptu u korner.

59. minut - Imali su domaći tri kornera u nizu, dva je Kanga poslao prenisko, a treći je bio nešto opasniji, ali je Mateus uspeo da dohvati loptu i smiri situaciju.

56. minut - Oslobodila se Zvezda, gradi sa oba boka napade, ali nema ubacivanja u 16 metara.

50. minut - Braga je bolje ušla u drugo poluvremena, imala je dva prekida, ali nijedan od ta dva nisu uspeli da pretvore u priliku.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! 

FK Crvena zvezda - FK Braga Foto: Marko Jovanović

45+1. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Imamo nulu na snazi, ekipe su prilično ujednačene. 

45. minut - Kakva prilika za Piacona koji je sam izašao pred Borjana, ali se Dragović stvorio niotkuda i starom sprečio čist gol.

43. minut - Dva centaršuta, Kataija i Rodića, sa leve strane nisu rezultovala nečim više.

40. minut - Iz kornera i uigrane akcije, Kanga je dodao loptu do Kataija koji nije imao previše prostora da šutira, ali je ipak to učinio. Lopta u rukama golmana Mateusa.

37. minut - Ben se uhvatio za mišić posle jednog prodora i strah je opravdan - moraće da izađe iz igre. Loi Dioni je na terenu umesto njega.

31. minut - Šteta. Samo da je malo preciznija lopta bila, Ben bi bio sam pred golmanom. Ovako, situacija je "razvodnjena" i lopta je ponovo na sredini.

29. minut - Jedna sekvenca puna prekida i faulova. Igra se prilično usporila, Braga ima nešto više loptu u nogama.

22. minut - Zvezda je umalo od odbitka stigla do vođstva! Ben je bio u trku i raspalio je ka golu protivnika, ali je lopta dobila neverovatnu putanju od odbitka Dioga Leitea. Tik uz desnu stativu. Samo korner iz svega.

21. minut - Velika šansa za Bragu! Dragović je pri reakciji iz klizećeg namestio loptu Orti koji je bio neometan na 15 metara, ali je iz trka poslao loptu na tribine.

15. minut - Ponovo pokušavaju Portugalci, sada Orta, a na drugoj strani mu se revanširao Ivanić. Ne uspeva se kroz akcije napraviti bolja pozicija.

9. minut - Još jedan šut Brage, oprobao se Galeno, ali razdaljni je glasila 30 metara, tako da nije bilo previše brige za Borjana.

7. minut - Lopta je više u posedu crveno-belih na startu susreta, dosta se trči i sredina je prilično proređena.

3. minut - Imali smo jednu ozbiljnu priliku Zvezde nakon 20 sekundi igre, a i Braga je upisala prvi šut. Odmah se igra rasplamsala u Beogradu.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA NA MARAKANI!

FK Crvena zvezda - FK Braga Foto: Marko Jovanović

SASTAVI:

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Rišairo.

Braga: Mateus, Diogo, Oliveira, Tormena, Fabiano Silva, Galeno, Al Murati, Mineiro, Piazon, Orta, Abel Ruiz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joco

    16. septembar 2021 | 20:49

    Briga me za tudjmanovce moji Srbi pobedise.Bravo braco .

  • Ja

    16. septembar 2021 | 21:00

    Strpljivo i mudro, pametna utakmica. Greške su sastavni dio igre, večeras ih nije bilo previše. Bravo Zvezdo! Želim sreću i Partizanu.

  • Ccc

    16. septembar 2021 | 20:56

    Neko Bragu a neko Santa Klaru ! Pa vi vidite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA