≫ 

Sportski direktor Partizana: Podigli smo standarde na Kipru, očekujem lep derbi, a naravno i pobedu!

- Otvorili smo takmičenje pobedom protiv jednog od dva konkurenta za prolaz u grupi i ostaje nam derbi u tom mini ciklusu bitnih utakmica ove sedmice - kaže Ivica Iliev

  • 29
Ivica Iliev Printskrin: Youtube/Balkan Info

Da je pobeda nad Anortozisom (2:0) ostvarena u drugim okolnostima, odnosno rasporedu koji bi omogućio predah, pa i malu euforiju usled važne evropske pobede, koja je i Partizanu i srpskom fudbalu značajno podigla rejting, u taboru tima iz Humske bi sigurno znali da je proslave.

Međutim, kako su Kiprani "umetnuli" u vremenskom tesnacu" između teškog gostovanja u Superligi i predstojećeg večitog derbija, jedina briga crno-belih je u noći između četvrtka i petka bila kako da što pre stignu u Beograd i počnu pripreme za meč sa Crvenom zvezdom.

Euforija je bila zabranjena reč, no, bilo bi šteta da ne osvrnuti se na evropsko izdanje Partizana, koji podiže lestvicu i ističe ozbiljnu kandidaturu za evropsko proleće, o čemu svedoči i sportski direktor Ivica Iliev, ističući da se pobeda nad Anortozisom nijednog momenta nije dovodila u pitanje.

- Zadovoljan sam pobedom od dva gola razlike. Bili smo optimisti i pred utammicu sa Anortozisom, ali i ranije pred početak Lige konferencija, jer su nam kvalifikacije dale za pravo da verujemo da ćemo se boriti ne samo za prolaz, nego i za prvu poziciju u grupi. Moram malo da smanjiim euforiju, koja nas inače sve obuzme posle pobeda na strani i igre našeg tima, no, zaista smo odigrali bolje nego što smo se svi nadali.

- Mnogo moćnije, sigurnije, kvalitetnije od rivala, koji nijednog mometa nije mogao da nas ugrozi, Imali smo dosta prilika, međutim, kada sumiram prikazano na terenu i krajnji ishod, zaista sam srećan i ponosan. Raduje me što ne vidim euforiju ni kod koga ni u timu, stručnom štabu, pa ni klubu, jer to znači da uspesi postaju standard i da ih pobede nalik minuloj na Kipru ne zadovoljavaju, nego teže nečem većem - kaže Ivica Iliev.

Čelnik sportskog sektora je pre svega mislio na predstojeći večiti derbi, iako to nije izgovorio...

- U nedelju je nesumnjivo velika utakmica, izuzetno važna kao i minula i može da odredi dalji tok sezone, Nama je ulazak u grunu fazu Lige konferencija doneo veliku stvar, otvorili smo takmičenje pobedom protiv jednog od dva konkurenta za prolaz, pokazali ambiciju i ostaje nam derbi u tom mini ciklusu bitnih utakmica ove sedmice. Taj meč može da usmeri sezonu u onom pravcu koji Partizan želi.

Pojačanja rešetaju mreže

Partizan - Santa Klara Rikardo Gomeš; Foto: Nikola Tomić

Letošnja pojačanja Partizana, koja su inače u opisu posla Ivice Ilieva, polako se isplaćuju. Rikardo Gomeš je na 14. meču postigao 13. gol za crno-bele, Kvinsi Menig se u evropskom debiju takođe upisao u strelce, što navodi da je tim iz Humske dobro poslovao i pravilo odabrao igrače.

- Mogu samo da poželim da nastave tako. Rikardo ima nestvaran učinak, ne znam da li iko u Evropi trenutno ima takvu statistiku. Postigao je već polovinu golova u odnosu na prvi mandat, a mi smo na početku sezone Tada je postigao 26 golova, sada je već na 13 u 14 mečeva, što je nestvarno. U zenitu je karijere, na maksimumu, svestan je toga, kao i svi mi što smo svesni. Pun je samopouzdanja, oseća podršku i ljubav saigrača, navijača, svih u klubu, javnosti i vraća to na najbolji mogući način.

Menig je u dva meča pokazao da će biti od velike koristi Partizanu.

- Bio nam je potreban igrač takvih karakteristika, da traži dubinu ima dobru saradnju sa timom,, direktan je, odlično kontroliše loptu i sve radi u punoj brzini. Još uvek se ne poznaje sa saigračima i kako vreme bude odmicalo njegov učinak će samo rasti, u to smo uvereni.

Kvinsi Menig, FK Partizan Kvinsi Menig; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Pobeda na Kipru jeste slatka, ali brzo mora da se zaboravi, jer crno-bele očekuje večiti derbi u kome bi mogli da naprave značajan korak u borbi za titulu. Upitan kakav meč očekuje, Iliev kaže:

- Očekujem veoma kvalitetnu utakmicu, jer su i Partizan i Crvena zvezda u situaciji koju srpski fudbal odavno ne pamti. Pobedama u Evropi klupski koeficijent raste, oseća se na svakom koraku da vera u fudbal opet postoji, da dva naša dva najveća kluba imaju kvalitet. Derbi zato dolazi u pravom momentu, kada je euforija sa obe strane na maksimumu, pošto je sezona odlično otvorena i ambicije postoje i u Evropi i u domaćem takmičenju.

- Voleo bih atraktivan fudbal, da se igra otvoreno, jer sezona je duga i ne bi mi se svidelo nekakvo kalkulisanje. Oba tima dočekuju meč u fantastičnoj atmosferi, pozitivnom ambijentu, puni samopouzdanja i zato se nadam derbiju lepom za oko, kao i pobedi Partizana, to ne moram ni da napominjem.

Ljajić nije realna priča

Aleksandar Mitrović i Kristina Janjić, svadba, venčanje Foto: ATA Images

Pre nekoliko dana turski mediji su ispaljivali "dimne bombe" o tome da je Partizan želeo Adema Ljajića iz Bešiktaša, u smiraju prelaznog roka, ali je sportski direktor crno-belih to opovrgao.

- Kada pričate o Ademu Ljajiću, pričate o vanserijskom igraču koji je mnogo doneo i Partizanu i reprezentaciji Srbije, to je igrač evropskog kova. Međutim, u ovom momentu ni najmanje nije realna opcija. Kao što znate, Partizan je poslednjeg dana prelaznog roka, do kada se sklapao tim i prijavljivao za grupnu fazu Lige konferencija, rešio ono najbitnije, Ademov dolazak bi onda značio da će igrati Superligu Srbije, a za igrača tog formata nije realno da se tako nešto i razmišlja - zaključio je Ivica Iliev.

Video: Stanojević je otkrio da je Rikardo igrao povređen: Zabrinuo nas je malo, ne znam kakva je situacija!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    17. septembar 2021 | 13:36

    Grupa malo jaca od kisele vode

  • Škorpion

    17. septembar 2021 | 13:50

    Majko mila pa on priča kao da su pobedili Bajern ili Real u gostima pet razlike.

  • Дража

    17. septembar 2021 | 13:09

    Ја гарантујем за иглицу 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA