Stanojević zabrinut pred "večiti derbi": "Nadamo se da će Rikardo igrati protiv Zvezde..."

Ogroman problem je ispred struke Partizana

  • 11

Fudbalere Partizana očekuje "večiti derbi" protiv Crvene zvezde, a povodom te utakmice, trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević je održao konferenciju za medije, gde je priznao da se još ne zna da li će Rikardo Gomeš zaigrati na ovoj utakmici...

Partizan je u četvrtak igrao meč protiv Anortozisa u okviru Lige konferencija, pored pobede "crno-belih" od 2:0, meč je obeležila i povreda prvog napadača ekipe, Rikarda Gomeša.

Upravo to je i bilo jedno od pitanja pred ovu konferenciju, gde je Stanojević upitan da li će Rikardo uspeti da se nađe u timu na utakmici sa Zvezdom.

- Rikardo je sinoć uriadio snimanje magnetnom rezonancom, ima malo oštećenje, ali nije rizik da igra utakmicu. Pitanje je samo koja jačina bola je pristuna i koliko će moći da iznese. Poznavajući njega on će igrati, čekamo trening i videćemo. Nadam se da će igrati, primiće injekciju i videćemo - rekao je trener Stanojević.

Rikardo Gomeš

Foto: FK Partizan

Partizan u utakmicu sa Crvenom zvezdom ulazi kao prvoplasirana ekipa u prvenstvu, na šta Aleksandar Stanojević obraća posebnu pažnju.

- Znamo svi šta znači derbi svima nama, našim navijačima, ne treba tu trošiti reči. Drago mi je kada u derbi uđemo u situaciji da rival ne može da se odlepi, da smo konkurentni i to mi je najvažnije, da ostanemo u trci za titulu. Sada je takva situacija i nadamo se najboljem.

Bez obzira na to što bi Partizan eventualnom pobedom otišao na pet bodova prednosti, Stanojević je istakao da to ne igra veliku ulogu u ovom trenutku, jer kako kaže, titula se ne osvaja posle pet kola.

- Ranije nije bilo tako, gubile su se prednosti. Najvažnije je da mi ne otpadnemo rano, imamo još dosta teških utakmica. Gubile su se ittitule posle šest-sedam kola nekada, naravno negubi se titula u tom periodu.

Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Takođe, trener "crno-belih" se osvrnuo i na svog protivnika, odnosno, pričao je o tome šta očekuje od rivala na predstojećoj utakmici.

- Pratimo njihovu situaciju, svaka im čast za meč sa Bragom, odigrali su sjajno, znamo i mi šta znači pobediti ekipu iz vrha portugalskog fudbala. Veliki respekt, svaka im čast na tome. Promenili su stil, Katai igra iza dva napadača, igraju i romb, opasni su u tranziciji, imaju brzinu i direktnost. Da li će igrati Eraković, Lazetić, Pavkov… To ne znamo. Bilo bi iznenađenje ako igraju sa tri mlada igrača.

- Ako oni igraju romb, to nama otvara neke mogućnosti. Biće zanimljivo. Veliki respekt za Dekija i za ovo što su uradili u Evropi, mi smo takođe dobro uradili posao i biće ovo dobra utakmica.

Seku Sanogo

Foto: Marko Jovanović

Nije prošlo ni bez potencijalnih pitanja oko sastava, ali Stanojević je odlučio da ostane "tajanstven".

- A ko će biti bonus u Zvezdi, a ko će igrati u špicu? Ne znam, razlika je, hajde i mi neko iznenađenje da sačuvamo. Reći ću sastav igračima tek na sastanku pred utakmicu. Evo, Lazar je ovde i on je jedini koji zna da će igrati.

Podsetimo, "večiti derbi" je na programu u nedelju, 19. septembra, od 18 časova.

Video: Stanojević je otkrio da je Rikardo igrao povređen: Zabrinuo nas je malo, ne znam kakva je situacija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    18. septembar 2021 | 14:58

    Stanoje, stara fora!!! Rikardo u startnoj, provereno!

  • juzni front

    18. septembar 2021 | 14:48

    Svaki normalan trener bi ga u cetvrtak izveo iz igre bas zbog toga!!! Ovaj ne radi u interesu partizana!!!!

  • Igor Obrenovac

    18. septembar 2021 | 15:30

    Što ga nisi izveo na 0:2? Poltronu, ubačeni element.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA