≫ 

Partizan ostaje lider prvenstva posle burnog derbija, Katai sprečio poraz Zvezde u Humskoj!

Uzbuđenja nije manjkalo u 165. duelu večitih rivala

Aleksandar Katai

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 1:1 u 165. večitom derbiju, u poslednjoj utakmici 9. kola Superlige Srbije, tako da situacija na tabeli u poretku na vrhu ostaje nepromenjena - crno-beli do daljeg "vode kolo", a komšije prate sa dva boda zaostatka.

Strelci golova bili su Birbas Natho u 36. minutu, golčinu je postigao Izraelac, a Katai je poravnao pred sam finiš utakmice udarcem glavom, njegovim trećim takvim pokušajem večeras, posle dva gotovo identična, iz kojeg su gosti mogli profitirati oba puta. Jednom se tresla i prečka gola Popovića.

Zvezda ima za čim da žali, ima i te kako i Partizan, pa je utisak da je krajnji rezultat ogledalo onoga što se dešavalo ove prijatne večeri u Humskoj. Zvezda je bila bolja, konkretnija u prvom poluvremenu, baš u tom periodu mogla povesti i sa 2:0, ali je od gola Natha sve išlo u korist domaćina i ekipe koja ostaje lider prvenstva do daljeg.

Fantastično je gađao Natho u toj situaciji, svi na stadionu su bili zatečeni, kao i Borjan, koji je bio nesiguran, loše postavljen, na kraju i kratak da spreči ulazak lopte u mrežu.

Partizanu je ovo bio prvi remi u sezoni, posle sedam vezanih pobeda.

Pomenimo šanse Zvezde u prvih 45 minuta. Najbolju, baš izglednu, propustio je da realizuje Dioni - čiji je udarac pravovremenim izletanjem odbranio Popović. Prethodno su se ušeprtljali Saničanin i Vujačić, što je Francuz iskoristio, ipak ne do kraja. Ostaje oko Francuza da lebdi pitanje da li je dovoljno dobro rešenje za navalu šampiona. Podsetimo, Stanković za derbi nije mogao da računa na povređene Pavkova i Bena.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Kada se utakmica dobrano zahuktala, a Zvezda preuzela kontrolu, šansa se ukazala i Kataiju koji je pogodio prečku pokušajem glavom i kao da je tim potezom najavio svoj napadački modus operandi do kraja. Nije Katai mnogo toga pružio od onoga na šta je navikao navijače, preuzeo je ulogu "devetke" u pojedinim situacijama što je na kraju Zvezdi donelo egal i bod kojim nastavlja blisku trku sa večitim rivalom.

Stanković je do gola tražio dobitnu kombinaciju u napadu, uveo je Falka, čak i mladog 17- godišnjeg Marka Lazetića, potom još jednog "rukija" Stanića, malo ko je očekivao ovu dvojicu momaka u derbiju, ali se rizik isplatio. Mada, mora se reći da je Partizan sam kriv što je na kraju ostao bez pobede. Velika šansa Rikarda je otišla u nepovrat, bio je i sebičan u 62. minutu - imao otovrenog Uroševića na šutu, i tu je domaći sastav propustio da nokautira rivala.

Usledio je period igre kada je Zvezda sve rizičnije navaljivala, morala je, i na kraju i došla do gola u režiji Rodića i Kataija, za delirijum na severu.

Do kraja meča nije bilo mnogo toga vredno za pomenuti, pao je ritam i puls utakmice, i jedni i drugi kao da su se zadovoljili postignutim u meču koji može dobiti prelaznu ocenu kvaliteta zbog svega što su prikazali svi akteri meča, uključujući i sudijski tim na čelu sa Simovićem.

Vredi reći i da je Partizanu poništen gol na 1:0, Urošević je faulirao Rodića pred golom Zvezde, Rikardo je poslao loptu u mrežu, međutim procena VAR sudija je da je defanzivac gostiju bio fauliran u prijemu lopte.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1

(Natho 36 - Katai 83)

TOK MEČA

90. minut - Stanković je u međuvremenu uveo još jednog mladog momka, Petra Stanića. Pokazao je već u prvom dodiru a loptom Stanić da ima u njemu solidnog materijala za obradu. Mirniji tempo igre.

83. minut - GOL, 1:1, Katai! Najbolji igrač Zvezde večeras pogađa za egal, iz trećeg pokušaja glavom, trećeg i najpreciznijeg. Rodić je poslao upotrbljiv centaršut, a Katai je pred golom bio najskočniji, matirao je Popovića!

82. minut - Šansa za Partizan, mladi Terzić je pokazao koliko ume. Prošao je u slalomu između Kataija i Rodića., gađao dalji ugao i umalo savladao Borjana.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

80. minut - Šansa za Zvezdu, opet je Katai bio blizu da donese gol gostima. Glavom je gađao posle centaršuta Falka, Popović je ostao ukopan, ipak lopta ide pored stative.

72. minut - Dodatno pojačava navalu Stanković, uveo je i Falka, koji dobija priliku umesto Ivanića. Izašao je i Natho na drugoj strni, jedini strelacna meču, Šćekić će dalje umesto njega.

66. minut - Dvostruku izmenu vrši Stanojević, uveo je Meniga i Terzića, izveo Markovića i Jovića.

62. minut - Opet je Rikardo bio u šansi, sad je mogao da reši utakmicu! Bio je i sebičan najbolji strelac Partizana, sam je hteo da završi akciju, iako je imao potpuno otvorenog Uroševića koji mu se dugo nudio. Na kraju, Rikardo iz okreta, sa sedam-osam metara, šalje loptu pored stative.

Video: Svi se oko njega raduju a on smrknut: Čudna reakcija Stanojevića na gol Natha, Stanković je samo seo

60. minut - Rikardo je imao priliku da ugrozi Borjana, tukao je preko gola posle odličnog prijema i okreta. Imaju crno-beli sada više prostora u polju Zvezde koja sve agilnije nastupa na polovini rivala.

55. minut - Gajić je u igri, izašao je Eraković. Pojačava bok Stanković.

54. minut - Evo mlađanog Lazetića u akciji, išao je hrabro na defanzivce Partizana, uspeo i da šutira, međutim Urošević ga je izblokirao. Solidan pokušaj najmlađeg aktera derbija.

49. minut - SPORNA SITUACIJA! Gol je postigao Rikardo, ali je poništen jer je Urošević faulirao Rodića na dva metra od gola, pre nego što je lopta stigla do Rikarda. Čini se ispravna odluka sudije.

46. minut - Riskantan potez Stankovića, uveo je 17-godišnjeg supertalentovanog Marka Lazetića, izveo Krstičića. Zvezda sada sa dvojicom bonus igrača. Uz Lazetića, u ekipi je Eraković.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

POLUVREME

45. minut - Kombinacija Kanga-Sanogo nije donela Zvezdi željeni rezultat. Vrlo upotrebljiv "prekid" Kange, skok Sanoga koji šalje loptu pored gola, u samom finišu poluvremena. To bi bilo to od večitih za prvo poluvreme.

43. minut - Velika prilika za Partizan, Jović je proturio loptu ka uroševiću, ovaj imao svo vreme ovog sveta po ulasku u kazneni prostor na levoj strani, ubacio je na peterac, a tamo je jedan igrač Zvezde izbacio u korner.

39. minut - Umalo Natho - Zvezda 2:0! Probio je Izraelac opet, ušao je sleva u srce kaznenog prostora, tukao sa desetak metara, no lopta je otišla tik iznad prečke. Omeo ga je u poslednjji čas Sanogo. Nadahnuta igra Partizana od momenta vođstva, sa više energije igraju Stanojevićevi momci.

36. minut - GOL, 1:0, Natho! Sjajan udarac Izraelca, niko ga nije očekivao, najmanje Borjan, kome je lopta prohujala u ugao koji je pokrivao. Sevnula je "levica" najkreativnijeg igrača Partizana pravo niotkuda sa 17 metara iskosa - sjajan potez!

natho

Foto: MN Press

klupa partizana

Foto: MN Press

31. minut - PREČKA, Katai je tukao glavom! Velika prilika za Zvezdu. Rodić je ubacio pred gol, tamo je Katai najbolje skočio, Popović nije stigao da interveniše, ali je prečka spasila crno-bele.

27. minut - Malo toga možemo da vidimo od večitih, dosta borbe, startova, ne i fudbala... Previše oprezni i jedni i drugi.

21. minut - Partizan je uspostavio ravnotežu, uspeli su crno-beli da udalje rivača dalje od svog gola, međutim bez pravih šansi i dalje, osim one dionijeve s početka - najveće na utakmici.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

13. minut - Dragović - Rikardo 2:0. imao je napadač Partizana dve identične situacije da ugrozi gol Zvezde, oba puta je išao po levoj strani na Dragovića, ali je u oba navrata defanzivac gostiju izašao kao pobednik.

10. minut - Polukontra se otvorila Zvezdi, brza razmena pasova dovela je Kataija u poziciju da ugrozi Popovića, ipak ponovo je to bila ne baš najbolja pozicija za udarac. Lopta je otišla daleko preko gola golmana Partizana.

9. minut - Zvezda ima kontrolu, inicijativu, diktira ritam igre... Početak pripada crveno-belima.

5. minut - Šansa za zvezdu - Popović brani Dioniju! Opasan kiks defanzivaca Partizana, Vujačić i Saničanin su se ušeprtljali, Dioni je iskoristio momenat, izašao pred Popovića iskosa, međutim golman crno-belih je bio na visini zadatka.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

3. minut - Prvi udarac ka golu, i u gol, pišemo Zvezdi. Katai je tukao direktno u Popovića. Nije to bila tako izgledna pozicija da se ugrozi gol.

Video: Srdačan zagrljaj Stankovića i Stanojevića pred derbi: Trener Zvezde se još više obradovao pomoćniku

- Pred početak meča, minutom ćutanja svi akteri derbija odali su počast nedavno preminuloj košarkaškoj legendi Dušanu Dudi Ivkoviću.

- Igrači su na terenu, sudija Simović ih je poveo na teren, a svi zajedno u majicama "Svi za Radaka". U pitanju je naravno bivši golman Partizana Radovan Radaković koji boluje od teške bolesti i potrebna mu je finansijska pomoć za terapije i izlečenje.

delije

Foto: Telegraf.rs

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

SASTAVI:

 

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničnin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Natho, Jović, Rikardo

Zvezda: Borjan, Eraković, Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Krstičić, Ivanić, Katai, Dioni.

16.40 - Zvezda se oprostila od legendarnog Bojsija. Glumac Džon Čalis preminuo je danas, a šampion Srbije je podsetio na njegovu posetu Marakani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

 

16.10 - Na snimku do kog je došao Telegraf, a koji možete videti na početku teksta, jasno se vidi pretresanje jednog automobila, iz kog policija vadi ogroman broj palica koje su i bile namenjene za navijački obračun, očigledno je sve bilo isplanirano.

15.35 - I dešava se ono što sigurno niko ne voli da vidi... Navijači dve suparničke grupe potukli su se u Južnom bulevaru i u okolnim ulicama, ali i u blizini isključenja za Studentski grad.

15.08 - Trener Partizana Aleksandar Stanojević pre večitog derbija otkrio je da Sejduba Suma nije trenirao sa ekipom mesec dana, dok strateg tabora crveno-belih Dejan Stanković naglasio da Srbija mora da bude ponosna na ove dve ekipe.

14.42 - Poslednja vest iz Humske: Rikardo Gomeš je spreman i igraće večiti derbi!

14.15 - Partizan najavio specijalnog gosta za derbi!

Meč večitih rivala iz Humske će pratiti i Rus Aleksej Gurkin, vlasnik poznate Instagram stranice "443" koju prati 41 milion ljudi.

- Prvi put sam u Beogradu i mislim da će ova utakmica biti nešto potpuno drugačije od mojih prethodnih iskustava po pitanju fudbala i navijača. Mislim da će ova atmosfera doprineti da igrači daju ne 100, nego 200 posto. Mislim da je to neverovatno - rekao je Gurkin.

14.05 - Zvezdi stiže podrška od bivših igrača!

Pored Nemanje Radonjića, na društvenim mrežama su se oglasili i Marko Grujić i Srđan Plavšić koji su crveno-belima poželeli sreću u večerašnjem duelu.

13.49 - Večiti ne zaboravljaju Radovana Radakovića!

Fudbaleri će na derbi izaći u majicama sa likom nekadašnjeg golmana Partizana Radovana Radakovića kako bi poslali poruku javnosti da mu pomogne. Podsetimo, Radaković bije životnu bitku, a svi koji žele da mu pomognu mogu to učiniti OVDE.

13.24 - Zvezda pet i po godina čeka pobedu u Humskoj, Partizan dve u prvenstvu!

Crveno-beli su poslednji put dobili Partizan na njegovom terenu u 150. večitom derbiju, u februaru 2016. godine - 2:1. Gogua je pogađao mrežu domaćina, a Ibanjez i Vijeira su preokrenuli do poluvremena!

Crno-beli u šampionatu nisu slavili na poslednja tri meča, a poslednji put su to učinili u septembru 2019. Golovima Sume i Tošića dobili su utakmicu rezultatom 2:0.

13.02 - Očekivane postave!

Aleksandar Stanojević već zna kojih 11 će izvesti od 18 časova, o čemu smo već pisali, dok je Dejan Stanković imao dilemu oko bonusa. Podsetimo, dilema su Eraković ili Lazetić, odnosno tri opcije za formaciju u derbiju.

12.56 - ANKETA: Šta da očekujemo od 165. večitog derbija?

12.49 - Javio se i Nemanja Radonjić!

Nekadašnji igrač Partizana i Crvene zvezde, koji je doduše ostavio dosta veći trag na Marakani, javio se na dan derbija i na Instagramu je ostavio poruku podrške za crveno-bele.

- Zvezdo, zgazi ih sve - napisao je sadašnji fudbaler Benfike.

Nemanja Radonjić

Printskrin: Instagram/n.radonjic7

12.41 - Promena kvota, sada je Partizan favorit!

Dan pre meča, takođe i tokom jutra, Zvezda je bila favorit na kladionicama sa kvotom 2.70. Na remi je bila 3.20, dok je na trijumf Partizana 2.85. Sada je situacija obrnuta: Na Partizan je 2.75, na Zvezdu 2.80, a na remi 3.30.

12.30 - Novak Simović sudi derbi!

- U pitanju je jedan od najboljih srpskih sudija koji treći put uzastopno deli pravdu u prvenstvenom okršaju večitih rivala. Njegovi pomoćnici kraj aut linija biće Nikola Đorović i Miloš Simović, dok će četvrti sudija biti Miloš Milanović. U VAR sobi sedeće Srđan Jovanović i Uroš Stojković.

Video: Biće vatreno na terenu, a tek u loži: Devojke i žene fudbalera Zvezde i Partizana prsa u prsa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cirkus pocinje

    19. septembar 2021 | 19:13

    Cist gol ponisten partizanu !!!

  • Acko

    19. septembar 2021 | 16:46

    Sramota sto pola Srbije ne moze da prati derbi jer nema kanal na kojem se prenosi utakmica.

  • Lazar

    19. septembar 2021 | 18:48

    Bojane ajde polako na klupu, hvala ti za sve ali što je mnogo mnogo je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA