≫ 

Iliev udario "kontru" Terziću: "Ne pamtim da je neko dominirao u derbiju kao Partizan protiv Zvezde"

- Igralo se gotovo sve vreme na polovini protivnika, na momente je bilo i atraktivno, ubedljivo i samo je nedostajao taj drugi gol da meč ode u mirnu završnicu - kaže prvi čovek sportrskog sektora u Humskoj

  • 75
FK Partizan, FK Crvena zvezda, 165. večiti derbi Foto: MN Press

Žale u Partizanu za ispuštenom prilikom da "nokautiraju" Crvenu zvezdu u 165. večitom derbiju (1:1), jer smatraju da je tim predvođen Aleksandrom Stanojevićem u većem delu utakmice, posebno u drugom poluvremenu bio bolji takmac na terenu i po igri i prilikama zaslužio sva tri boda.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev kaže da ne pamti takvu dominaciju jednog tima u odmeravanju snaga dva najveća srpska kluba i da je samo nedostatak koncentracije i sreće u završnici spasao protivnika ubedljivijeg poraza.

Ova izjava dolazi i kao svojevrsna "kontra" generalnom direktoru Zvezde, Zvezdanu Terziću koji je u izjavi za Telegraf prethodno rekao da se videla razlika u klasi i da su crveno-beli bolji tim.

- Tužni smo, iako nismo izgubili u derbiju, jer smatramo da bilo zasluženo da ostvarimo uspeh. Rival je bolje ušao u meč, do 20. minuta Crvena zvezda je bila konkretnija, ali smo onda postigli gol, koji je podigao tim. Uspostavili smo potpunu kontrolu nad utakmicom, imali gol na kontu, bili bolji u polju, agresivniji i imali još dve prilike da već do poluvremena stavimo tačku na derbi - kaže Ivica Iliev za Telegraf.

Video: Projektil Natha u Borjanov ugao: Partizan vodi u derbiju, golman Zvezde loše postavljen kod šuta

Drugo poluvreme je, navodi, donelo daleko bolju igru Partizana, koja nije krunisana golovima.

- Ne pamtim odavno da je jedan tim bio tako dominantan u derbiju, kao što je bio Partizan u drugom poluvremenu protiv Zvezde. Apsolutno smo se za sve pitali na terenu, igralo se gotovo sve vreme na polovini protivnika, na momente je bilo i atraktivno, ubedljivo i samo je nedostajao taj drugi gol da meč ode u mirnu završnicu. Mada, ko zna, da je pao drugi, možda bi ih bilo još, jer smo igrali izuzetno dobro.

Video: Majstorija Partizanovog klinca na derbiju: Driblinzima lomio Rodića, ali nije matirao Borjana

Posle nekoliko promašaja, usledila je kazna u smiraju meča.

- Nažalost, primili smo gol iz jednog napada i udarca, ali znate kako, mi ovde govorimo o Crvenoj zvezdi. Timu koji igra dobro i u domaćem takmičenju i u Evropi. Zapravo, oba tima su ove godine pokazala kvalitet na svim frontovima. Ne možete zato da očekujete da iz jedne prilike neće postići gol, fudbal je naprosto takva igra. Partizan nije iskoristio nekoliko šansi, dominaciju u polju, rival tu jednu jeste i izmakla nam je pobeda, koja je po svemu viđenom na terenu do tada bila zaslužena.

Video: Zvezda stiže do izjednačenja u derbiju: Ko drugi nego Katai, ostavili su ga samog na petercu

- Ponosan sam na igrače i stručni štab, jer su posle teške sedmice, gostovanja na Kipru, našli veliku snagu i energiju da odgovore na zahteve derbija, koji je izuzetno težak meč i na fizičkom i na psihičkom planu. Partizan je prvi na tabeli, to je ono najbitnije i kratkoročni plan je da se tu zadržimo prvo do zimske pauze, nadamo se i posle toga, ambicije ne krijemo - zaključujue Ivica Iliev.

Video: Poništen gol Partizanu, ovo će izazvati prepucavanja: VAR potvrdio odluku Simovića da je bio faul

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    20. septembar 2021 | 15:45

    Šta ovaj gledao majke ti?

  • Sve ludo

    20. septembar 2021 | 16:12

    Statistika kaze: Posed:par 48%-zve 52% Sut : par 7- zve 12 U okvir:par 1-zve 8 Bas ste dominirali Kartone da ne pominjem.

  • Brk

    20. septembar 2021 | 15:47

    Mora ovaj da se pravi pametan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA