≫ 

Superliga uzvraća udarac preko Suda: Čeferin ima pet dana da povuče kaznu, inače će biti procesuiran

Ovo je odluka Španskog suda koji je preuzeo nadleštvo nad slučajem koji je ustalasao evropski i svetski fudbal

  • 4
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

Novi obrt dešava se na frontu koji su otvorile UEFA i Superliga najjačih klubova Evrope na čelu sa predsednikom Reala Florentinom Perezom i nekolicinom moćnika i investitora takmičenja koje je pretilo, i još preti, da promeni istoriju najpopularnije igre.

Naime, još u julu je madridski Sud, nadležan za ovaj slučaj, doneo odluku u korist Superlige po žalbi ove organizacije, u kojoj se nalaže da UEFA mora da povuče sankcije prema novoosnovanom takmičenju, uključujući poništenje odluke o penalima od 100 milona evra.

Kako se UEFA nije povinovala do današanjeg dana, sudija Manuel Ruiz de Lara, kome inače uskoro isitiče mandat, u ponedeljak je izneo Eropskoj fudbalskoj uniji ultimatum - rok od pet dana da povuku sve kazne za Superligu i da tu odluku objavi na zvaničnom sajtu svoje organizacije!

Ukoliko se to ne desi u propisanom roku, navodi dalje španska Marka, UEFA će biti na udaru, tačnije njen prvi čovek Aleksander Čeferin, protiv koga može biti pokrenut krivični postupak zbog kršenja zakona.

U veoma oštroj presudi madridskog Suda, zaključeno je da je odluka UEFA o sankcijama za Superligu donesena "mimo vladavine prava i da Evropska fudbalska organizacija ugrožava princip slobodne konkurencije na relevantnom tržištu za organizaciju profesionalnih fudbalskih takmičenja u Evropskoj uniji".

Podsetimo, UEFA je kaznila devet od ukupno 12 klubova suoragnizatora Superlige koji su letos napravili buru u svetu namerom da se odvoje od Evropske fudbalske organizacije i osniju svoje takmičenje od kog, očito, ne odustaju.

Video: Stanković i Stanojević se siti ispričali na kraju derbija: Lepa slika, treneri večitih zagrljeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    20. septembar 2021 | 20:45

    kad vidim ko igra i kakav je kvalitet fudbala u ligi evrope i trecoj ligi (konferencije) sve vise delim misljenje da evropski giganti trebaju da dormiraju super ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA