≫ 

Sedam golova futsalera protiv Amerikanaca: Idemo u osminu finala SP, čeka nas susret sa Portugalom!

Nezaustavljivi su bili naši momci večeras u litvanskoj Klaipedi

  • 2
futsaleri

Foto: MN Press

Futsaleri Srbije su u osmini finala Svetskog prvenstva! Lepa igra koju smo videli u duelima protiv Argentine i Irana konačno je "naplaćena" u susretu sa Amerikancima, pa će se naša selekcija naći u nokaut fazi turnira u Litvaniji, gde će igrati sa reprezentacijom Portugala - 0:7 (0:4).

Nisu imali sreće sa žrebom futsaleri Srbije, jer su u grupi igrali sa aktuelnim prvakom sveta i reprezentacijom koja je zauzela treće mesto na poslednjem šampionatu planete. A da stvar bude interesantnija, žreb ih je sada ukrstio sa aktuelnim osvajačem Evropskog prvenstva - Portugalom.

Pobedom smo zauzeli treće mesto u grupi. Zajedno sa nama među najboljim trećeplasiranim selekcijama bili su timovi iz Grupa C, D, E i F, pa je prema toj kombinaciji Tajlandu "zapao" Kazahstan, Vijetnam će na Rusiju, dok će Japan na Brazilce. Kao što smo pomenuli, Portugalci čekaju Srbiju.

Što se tiče meča protiv Amerikanaca, viđena je potpuna inicijativa Srbije. Imali su naši momci višestruko veći broj šuteva, lopta se uglavnom nalazila ispred gola Moretija, koji je jedan od najzaslužnijih za to što SAD nisu izgubile nekim ubedljivijim rezultatom.

Futsaleri Srbije

Foto: Youtube / Printscreen

Poveli su naši momci preko Rakića u 6. minutu meča, kada je Lazarević sjajno uspeo da se snagom izbori za poziciju, a potom i da doda do svog saigrača. Samo dva minuta kasnije Petrov je pronašao Tomića tik ispred gola, a ovaj je samo smestio loptu u gol, pošto je golman bio uveliko savladan.

Nije to bio kraj goleadi Srbije u prvom poluvremenu. Već u 16. minutu je Dragan Tomić došao do pogotka koji je u tom momentu značio da imamo rezultat za osminu finala, a sve je ugravirao Strahinja Petrov sedam sekundi pre kraja prvog poluvremena. Odbila se lopta do srpskog futsalera, a on je reagovao brzo i savladao golmana Moretija.

Žreb

Foto: Wikipedia.com

U drugom poluvremenu se nešto više čekalo na gol Srbije. Međutim, kada se to desilo prvi put, desilo se i drugi. Prvo je Milosavljević kaznio grešku Pondeke u 32. minutu, a samo minut kasnije je i Lazarević sjajno šutirao i lopta se od stative sama "smestila" u mrežu.

Do kraja se u strelce upisao i Marko Radovanović, koji je odlično prevario odbranu SAD, šutirao iz okreta i matirao golmana Moretija. Ispostaviće se da je na taj način postavio konačan rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

TOK MEČA

40. minut: Još 30 sekundi do kraja, pobednik je odavno rešen.

38. minut: GOOOOOOOOOOOOOL! Marko Radovanović se upisuje u strelce. Dobili su "sedmicu" u svojoj mreži Amerikanci. Okrenuo se, prevario golmana i Srbija nastavlja da "gazi" ka ubedljivoj pobedi.

36. minut: Sada je samo pitanje kojim će se rezultatom završiti ovaj duel. Ventura je imao šansu za Amerikance.

33. minut: GOOOOOOOOOOOOL! Kako se raspala odbrana SAD! Lazarević je šutirao hirurški precizno, pogodio stativu, a potom se lopta odbila u praznu mrežu.

32. minut: GOOOOOOOOOOL! Evo petog gola - Milosavljević! Greška Pondeke, pobegla mu je lopta, a naš futsaler nije ispustio šansu da postigne svoj prvi pogodak na ovom Svetskom prvenstvu.

31. minut: Skot Sinkler sada upozorava Milosavljevića, koji će morati da bude malo oprezniji ako želi da izbegne karton na ovom susretu.

28. minut: Redžet pogađa stativu, dosta sreće za naše momke posle ovog minuta odmora. Amerikanci više prete u drugom poluvremenu.

27. minut: Još jedna velika šansa za naše momke, imali su kontru, Amerikanci su se potpuno otvorili, ali je golman Moreti odbranio još jedan udarac. Tajmaut je zatražio selektor SAD.

25. minut: Nešto mirniji početak drugog poluvremena. Mnogo manje akcije pred golovima obe ekipe.

21. minut: Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME: Sjajnih 4:0 za naše momke, koji imaju rezultat koji ih vodi dalje u osminu finala. Sada je dovoljno da slave i sa dva gola razlike.

20. minut: GOOOOOOOOOOOL!!! Strahinja Petrov, odbila se lopta do njega i samo je rešio da je "zakuca" mrežu.

19. minut: Još jedna šansa! Petrov je izblokiran u poslednjem momentu.

18. minut: Umalo da bude 4:0 za naš tim. Moreti je zaustavio Aleksića koji je bio u kontri, odmah potom golman SAD brani i udarac Raičevića. Moretiju je inače 39 godina.

16. minut: Sada malo i sreće, odmah su Amerikanci mogli da smanje, ali je Redžet šutirao pravo u našeg golmana...

16. minut: GOOOOOOOOOOOOL! EVO GA! Dragan Tomić postiže gol koji nam mnogo znači, jer sa ovim rezultatom imamo u rukama osminu finala Svetskog prvenstva! Ne treba se zaustaviti naravno, treba ići do kraja.

15. minut: Radovanović još jednu dobru akciju naše reprezentacije završava šutem koji odlazi pored stative, šteta. Blizu smo tog trećeg pogotka...

14. minut: Radovanović sada dobija žuti karton zbog uklizavanja i moraće da se pazi, jer će drugi značiti i automatsko isključenje uz nemogućnost da se vrati na teren do kraja.

13. minut: Arauho je iscenirao udarac, Kris Sinkler je samo sa osmehom ispratio glumu američkog futsalera, pa će se susret nastaviti. Srbija je vratila inicijativu.

11. minut: Nesportski potez Pondeke koji je u glavu napucao Lazarevića prolazi neopaženo kod arbitara ovog susreta.

10. minut: Nakon drugog gola, inicijativa je prešla u ruke Amerikanaca, koji doduše nijednom nisu ozbiljno zapretili našim momcima. Tačno smo na polovini prvog poluvremena.

8. minut: GOOOOOOL! Sve smo bliži osmini finala! Petrov je asistirao do Tomića, a ovaj nije imao poteškoća da zatrese mrežu.

7. minut: Prosto je neverovatno kako Srbija ne vodi ubedljivije na ovom meču. Moreti je najzaslužniji za tako nešto, golman SAD sjajno brani od početka utakmice i nepremostiva je prepreka za naše momke.

6. minut: GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Lazarević se izborio za poziciju, dodao je do Rakića, golman je već bio savladan i to je vođstvo za Srbiju!

5. minut: Petrov je pogodio prečku! Nastavlja Srbija da preti i sve je bliža da postigne gol protiv Amerikanaca. Podsećamo, potrebna nam je pobeda od bar tri gola razlike ili trijumf sa dva gola razlike, ali da uz to postignemo četiri gola.

3. minut: Srbija preti od samog starta utakmice. Raičević je sada iz kaznenog udarca pokušao da matira golmana SAD, ali je lopta prošla pored stative.

1. minut: Utakmica u Klaipedi je počela, Srbija će napadati sa desne na levu stranu.

PRE MEČA

Srbija je u prvom kolu poražena od Irana (2:3), dok je u drugom izgubila od Argentinaca (2:4), a sa druge strane SAD su doživele pravi debakl od Argentine (0:11), dok su protiv Irana bili daleko bolji (2:4). Njima je plasman dalje faktički nemoguć, pošto im je potrebna pobeda od 16 golova razlike.

Igra naših reprezentativaca u prva dva meča bila je sasvim solidna, pa treba očekivati dobar rezultat uz nadu u prolazak u osminu finala. Utakmica se igra u poznatoj Šviturio Areni u Klaipedi u Litvaniji.

Video: Novi preokret: Vladimir Lazić demonstrira top koji ima u nozi i donosi vođstvo FON-u u produžetku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA