Barselona "pokupila" zvižduke na Kamp Nou: Kuman blizu otkaza, Granada uzela bod bledim Kataloncima

Užasan nastup domaćina na zatvaranju petog kola španske Primere

  • 0
FK Barselona

Foto: Tanjug / AP

Nije tajna da se Barselona nalazi u velikim finansijskim i organizacionim problemima. Zbog toga su mnogi u Španiji (ne)opravdano smestili Katalonce u drugi šešir kada je borba za titulu prvaka Primere u pitanju. Možda su i imali pravo. Večeras smo gledali neprepoznatljiv, bled tim Ronalda Kumana, koji je tek nakon 90 minuta teške muke uspeo da izvuče bod protiv Granade - 1:1 (0:1).

Ekipa koja u uvodna četiri kola nije nikoga pobedila i koja je sakupila samo dva boda odigrala je taktički gotovo perfektan meč na "Kamp Nou". Mučio se napad Barselone da stekne bilo kakvu priliku pred golom i to je tek učinio tik pred nadoknadu vremena.

Već na samom početku utakmice videli smo šok za Katalonce, kada je Duarte sjajno završio akciju koju je prethodno započeo Eskudero centaršutom. Delovalo je da će odbrana Barselone otkloniti opasnost, ali smo umesto toga videli rano vođstvo Granade.

FK Barselona - FK Granada

Foto: Tanjug / AP

U 19. minutu je Serđi Roberto pogodio prečku, ali to je zapravo bila jedina ozbiljnija šansa koju je Barselona imala u prvom poluvremenu.

U samoj završnici meča smo videli i određene čarke na terenu. Ludeo je i Ronald Kuman, svestan da bi eventualni neuspeh možda značio i njegov kraj na klupi. A prethodno su odlične prilike redom propuštali Ronald Arauho, Memfis Depaj i Luk de Jong.

Pogodak je na kraju došao bukvalno u poslednjem trenutku. Ronald Arauho uspeo je da nadskoči odbranu Granade u 90. minutu nakon centaršuta koji mu je uputio Gavi. Bio je to bar delimičan lek za zaista bledu partiju Katalonaca.

FK Barselona - FK Granada

Foto: Tanjug / AP

Barselona jeste ostala neporažena u Primeri, ali sada sa utakmicom manje ima pet bodova zaostatka za vodećim Real Madridom. Sa druge strane, Granada je prva iznad crte sa tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Stanojević očekuje Rikarda u timu za Večiti derbi: Zvezda je opasna u tranziciji, ima brzinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA