Kataiju u Evropi pariraju samo Levandovski i Haland: Nestvaran učinak najboljeg igrača Zvezde!

"Magiko" je na večitom derbiju nastavio sa neverovatnim golgeterskim nizom

  • 17
Katai, Haland, Levandovski Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Tanjug/Ap/Joma Garcia/Action Plus/Profimedia

Aleksandar Katai je ponovo bio junak Crvene zvezde na večitom derbiju, pošto je spasao crveno-bele poraza na stadionu Partizana golom u 83. minutu za konačnih 1:1. Ovim remijem, Zvezda je sprečila Partizan da se odlepi na velikih pet bodova razlike, pa trka za titulu ostaje neizvesna i dalje.

Katai se na početku sezone mučio sa formom, ali je u najbitnijim momentima za Zvezdu ušao u ritam, a to se rezultiralo u plej-ofu Lige Evrope, prvom kolu grupne faze, ali i na večitom derbiju.

Zvezdin najbolji igrač je golom protiv Partizana već stigao do dvocifrene brojke postignutih golova ove sezone, pošto mu je to bio deseti, a ima i tri asistencije.

Katai je sada u nizu od sedam vezanih utakmica na kojima je postizao gol.

Počeo je niz u pobedi protiv Kluža na Marakani, zatim je nastavio protiv TSC-a u Beogradu, potom je opet matirao Kluž na gostovanju, bio je zatim strelac protiv Čukaričkog na gostovanju, pa je protiv Proletera dao dva gola, potom je protiv Brage realizovao penal za pobedu od 2:1, da bi poslednji gol bio upravo protiv Partizana.

Navijači Zvezde i Dejan Stanković se sigurno nadaju da će se ova forma nastaviti i da će Katai i u narednim utakmicama da trese mreže. Prvi naredni meč Zvezda ima protiv Voždovca u četvrtak od 19.55, a zatim sledi gostovanje Novom Pazaru u nedelju od 15.55, a onda narednog četvrtka i gostovanje Ludogorecu u Razgradu.

Koliko je jak ovaj učinak Kataija, najbolje govori i podatak o strelcima najjačih klubova Evrope. Jedini koji su trenutno u seriji da su na sedam vezanih utakmica dali gol jesu gol-mašine iz Bundeslige - Robert Levandovski i Erling Haland.

Dobar niz imao je i Partizanov Rikardo Gomeš, koji je na derbiju propustio priliku da na šestom uzastopnom meču zatrese mrežu.

Levandovski je dao gol na poslednjih 7 mečeva koje je igrao za Bajern, a Haland na sedam mečeva koje je igrao za Borusiju Dortmund i Norvešku. Levandovski je bio uspešan i na reprezentativnoj pauzi, pošto je dao gol na mečevima protiv San Marina i Albanije, a jedini meč u poslednjih 10 na kojem nije dao gol bio je duel Poljske i Engleske.

I Levandovski i Haland imaju u klupskim takmičenjima ove sezone gol više postignut od Kataija, pošto su 11 puta tresli protivničke mreže.

Video: Zvezda stiže do izjednačenja u derbiju: Ko drugi nego Katai, ostavili su ga samog na petercu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. septembar 2021 | 11:44

    Gde to može da bude ? Očekuju se glodari sa pljuvanjem

  • Vlada

    21. septembar 2021 | 11:48

    Pa sto ne ide u Bundesligu onda ako je tako dobar? A da, ovde igre sklanjalice svakog vikenda

  • Djudja86

    21. septembar 2021 | 12:07

    A gde to? U ovoj nasoj banana ligi,gde je zvezdici jedini pravi protivnik Partizan,gde joj se svi sklanjaju? Tu? Pa u takvoj ligi i ja mogu sa 110 kila biti sto i Katai. Nebudite smesni. Ne upordjujte malog igraca sa igracima koji su klasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA