≫ 

Bruno, tako se ne šutira penal: Bez bodova za "bledi" Junajted na Old Trafordu, Gvardiola nadmudrio Čelsi

Portugalac je iznenađujuće preuzeo odgovornost umesto Kristijana Ronalda i propisno se obrukao

  • 1
Bruno Fernandeš

Foto: Tanjug / AP

Šta je uradio Mančester junajted... Dominirao je, stvarao šanse pred domaćim navijačima na "Old Trafordu", a na kraju je u neverovatnoj završnici poražen po prvi put ove sezone. Kristijana Ronalda gotovo da nismo videli ni u jednoj izglednoj akciji, a sve je to došlo na naplatu u poslednjih desetak minuta kada je Aston Vila iznenađujuće pokupila sva tri boda. Tragičar je bio Bruno Fernandeš - 0:1 (0:0).

Junajted je bio nadmoćniji tim, imali su skoro 30 šuteva ka golu Aston Vile, ali u okvir su išla tek četiri udarca, što i nije predstavljalo neku pretnju za sjajnog Emilijana Martineza. Ronaldo je kao što smo i rekli bio u potpunosti neutralisan tokom čitavih 90 minuta.

Najizgledniju priliku da donese pobedu Mančesteru, imao je Hari Megvajer u 44. minutu utakmice, ali je njegov udarac odbranio Martinez i time doneo svom timu veoma bitan bod sa izuzetno teškog gostovanja.

Na kraju, kazna je došla nakon kornera. Kortni Hauz pobegao je Edinsonu Kavaniju posle centaršuta Davida Luiza i šokirao sve na "Old Trafordu". Igrao se 86. minut i bilo je jasno svima da će Junajted ovde teško do bilo kakvih bodova. Ali imao je šansu...

 

Sudija Majk Din dosudio je penal u 90. minutu za domaće. Verovatno su svi očekivali da kazneni udarac izvede Kristijano Ronaldo, ali ne. Izveo ga je Bruno Fernandeš. I obrukao se u svakom smislu. Poslao je loptu nekih pet metara preko prečke. Teško da će mu sunarodnik dozvoliti da posle ovoga ikada priđe beloj tački.

 

Veliki derbi je viđen u Londonu, gde su fudbaleri Čelsija na svom Stamford Bridžu dočekali aktuelnog šampiona, ekipu Mančester sitija. Ni ta utakmica nije donela neki blistav fudbal, ali je Mančester siti uspeo da dođe do velike pobede golom Gabrijela Žesusa u drugom poluvremenu - 0:1 (0:0).

Imao je trener "Građana", Pep Gvardiola, poseban motiv pred ovu utakmicu, pošto ga je Čelsi, odnosno Tomas Tuhel, savladao prošle godine u finalu Lige šampiona. Utakmica je imala epitet "derbija kola", međutim, sama igra koja se mogla videti na stadionu ne bi baš opravdala ono što se očekivalo.

O tome koliko je zapravo sve bilo "sumorno" govori i činjenica da je prvo poluvreme završeno bez ijednog udarca u okvir gola, oba golmana su mirovala i nisu imala potrebe da intervenišu.

Da stvar bude gora, drugo poluvreme se nije mnogo razlikovalo, osim što je Siti uspeo da zapreti nekoliko puta (preciznije, tri puta), od čega je jedan udarac završio iza leđa Eduara Mendija, što je bilo i dovoljno da se postavi konačan rezultat i da četa Pepa Gvardiole odnese sva tri boda iz Londona i tako dodatno zakuva stanje u gornjem delu tabele.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac Djavola

    25. septembar 2021 | 17:10

    Totalno promasen dan za Man. U. Nisu zasluzili bod, jer je igra bila ocajna, a sto se tice Bruna, sledeci put pusti doktora Penalda da odradi posao koji najbolje ume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA