≫ 

Preminuo čovek koji je spasio karijeru Zlatanu Ibrahimoviću

Šveđanin u žalosti zbog smrti prijatelja

  • 2
Zlatan Ibrahimović

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Jedan od najpoznatijih svetskih hirurga Fredi Fu preminuo je posle teške borbe sa kancerom. Radi se o čoveku koji je zaslužan za to što karijera Zlatana Ibrahimovića još uvek traje.

Doktor Fu je rođen u Hong Kongu, a karijeru je gradio u Americi. Postao je predsednik Američke ortopedske zajednice za sportsku medicinu 2008. godine, a tokom karijere je dobijao i razne nagrade iz oblasti hirurgije.

Fu je operacijom kolena pomogao Zlatanu Ibrahimoviću, napadaču Milana, u najtežim trenucima da nastavi karijeru. Ibra je 2017. godine na utakmici Mančester junajteda protiv Anderlehta u četvrtfinalu Ligi Evrope doživeo povredu koja je pretila da ga zauvek udalji od profesionalnog igranja fudbala.

Ipak, Fu i njegov tim su Zlatana ubrzo uspešno operisali u Rimu, a nakon oporavka je fudbaler prešao u Los Anđeles Galaksi i posle dve odlične sezone u MLS-u vratio se u Milan gde je još uvek važan faktor, iako će početkom oktobra proslaviti 40. rođendan.

Nakon što je saznao da je Fredi Fu preminuo, Ibrahimović se oglasio na društvenim mrežama.

- Fredi Fu mi je pružio drugu šansu u karijeri. Još uvek sam na vrhu samo zahvaljujući njemu. Dugujem mu sve. Hvala Fredi Fu. Počivaj u miru - poručio je Ibrahimović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

 

Video: Ibrahimović meč protiv Zvezde prati sa tribina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA