≫ 

Najgora Barselona u ovom veku: Atletiko preslišao Katalonce u Madridu, Suarez zadao novi veliki "ugriz" Kumanu

Dva gola iz prvog poluvremena bila su dovoljna Jorgandžijama za, deluje, nikad lakšu pobedu protiv velikog rivala

  • 1
FK Atletiko Madrid Foto: Tanjug / AP

Ima li kraja posrnuću Barselone? Katalonski velikan svakog dana pada sve dublje u očima svetske fudbalske javnosti, pošto je samo u poslednjih pet dana vezala dva katastrofalna rezultata. Prvi u Ligi šampiona protiv Benfike kada je poražena sa 3:0, a drugi danas protiv Atletika koji ih je u derbiju kola "razmontirao" u svakom smislu - 2:0 (2:0).

Ni oni stariji sigurno ne pamte kada je Barselona izgledala ovako loše. Atletiko je danas znao šta hoće na "Vanda Metropolitanu", osetio je ranjivost ekipe Ronalda Kumana i došao je do velike pobede koja ga ostavlja u šampionskoj trci sa ljutim gradskim rivalom. Sa druge strane, Katalonci posle novog neuspeha teško da mogu čemu da se nadaju, pogotovo ako ovako i nastave.

Džaba sav posed lopte, upućeni udarci, kada Barselona nije imala apsolutno nikakvu ideju kako da savlada Jana Oblaka. Možda i svu nemoć može da pokaže šansa kada je Felipe Kutinjo bio apsolutno sam pred slovenačkim golmanom, a on je šutirao pravo u njega.

Atletiko je do vođstva stigao u 23. minutu nakon pogotka Tome Lemara. Odbrana Barselone je tada ispala kao na malom igralištu, lopta je došla do igrača Jorgandžija, a ovaj je pucao u gornji desni ugao gola, koji Ter-Štegen nije mogao da pokrije.

Već do poluvremena je domaćin uspeo i da duplira prednost. Izgubila je Barselona loptu u napadu, usledila je još jedna kontra, a ovoga puta je realizator bio Luis Suarez. Urugvajac je pametno sačekao da vidi šta će Ter-Štegen da uradi i samo je proturio loptu pored njega.

Drugo poluvreme nije intenzitetom bilo toliko zanimljivo kao prvo. Pokušavala je Barselona na sve moguće načine da dođu barem do jednog gola, ali joj to nikako nije polazilo za rukom. Možda i najbolju šansu imao je Depaj iz slobodnjaka kada je šutirao preko prečke. Ali to je bilo sve od bledog Kumanovog tima.

Barselona je sada deveta na tabeli, sa mogućnošću da "propadne" za još jedno mesto ukoliko Betis izbori pozitivan rezultat sutra protiv Viljareala. Sve u svemu, sumorno je na "Kamp Nou" i pitanje je koliko Kuman još ima kredita. Ako ga uopšte i ima...

Video: Kajević sa bele tačke kaznio nesmotrenost odbrane TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILE

    3. oktobar 2021 | 07:33

    ,,bas volim...'', nisam voleo da ga gledam kao igraca a tek kao trenera, nekako sav kockast. Nije mi jasno, takav gigant od kluba da dozvoli holandjanima da vode glavnu rec...osveta se servira hladna, svaka cast suarezu, jedva sam cekao da ih gledam a sada, iskreno, pomalo mi je zao kada ih pune svi na red

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA