Terzić udario na Piksija: "Druže, ti si selektor, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja"

Generaln direktor Zvezde smatra da svako treba da se bavi svojim poslom, a ne da se bavi stvarima koje ga se ne tiču

Zvezdan Terzić Printskrin: Youtube/Pancevo RTV

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezda Terzić, dao je opširan intervju za TV Pančevo, gde je u sat vremena razgovora udario na Partizan optuživši ga da "reketira državu", a nije poštedeo ni selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Terzić je istakao da mu smeta što se u uspesima Zvezde poslednjih pet sezona izjednačava i Partizan iz ove sezone.

"Partizan je pobedio Floru i Anortozis, a mi ćemo ove godine imati 70 evropskih mečeva u poslednjih 5 godina"

- Smeta mi što se uspesi Zvezde poistovećuju i izjednačavaju sa Partizanom. Srbija je trenutno na 12. mestu na rang listi UEFA i imaćemo dva kluba u kvalifikacijama za LŠ, a ako budemo 11. na kraju sezone, gde je trenutno Ukrajina, imaćemo direktnog učesnika u LŠ. Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis…

- Zvezda će ove godine imati 70 utakmica u Evropi. Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi jurimo petu uzastupnu titulu i petu sezonu igramo u Evropi. Mi smo doneli koeficijente, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Stavlja se u istu ravan sa Partizanom. Nisu, nisu…

Na meti Terzića našao se i selektor Dragan Stojković Piksi, zbog komentarisanja vezanih za Superligu i izjava da mu deluje da je ove sezone pošteno suđenje.

Piksi, Dablin, Irska, Srbija Foto: Profimedia.rs

- Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti.

Nastavio je sa kritikama na račun Fudbalskog saveza Srbije, posebno zbog bonus pravila, za koje kaže da treba da se poveća, a ne da se smanji.

- Nisam zadovoljan kako izgleda srpski fudbal, Zvezda i Partizan od 37 utakmica 35 pobede. Zvezda i Partizan se stavljaju u istu revan, a Zvezda ide na petu titulu, pobegnemo Partizanu za 15, 20 bodova, nismo ispred za bod ili gol razliku… Kao nas stavljate u isti koš?. Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna lig. Oni smanje sa dva na jedan. Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari. Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Moramo da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere i infrastrukturu…

Video: Portugalci imaju krila i lete pa da ih se plašim? Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    6. oktobar 2021 | 14:54

    Kao prvo Piksi nikoga nije imenovao kad je pričao o nameštaljkama i ne razumem zašto se Terzić oseća prozvanim? A kao drugo Piksi je u Zvezdi ostavio mnogo veći i pošteniji trag od od Terzića kome tragovi smrde još od OFK-a.

  • Sultan Bgd

    6. oktobar 2021 | 15:18

    Terziću Piksi je za tebe INSTITUCIJA. Samo toliko.

  • J0p

    6. oktobar 2021 | 14:32

    Terzicu odlazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA