≫ 

Zanimljiv predlog Zvezdana Terzića za "bonus pravilo" srpskom fudbalu!

Samo je pitanje koliko je to izvodljivo...

  • 37
FK Crvena Zvezda, Početak Priprema Foto: Nikola Tomić

Izazvale su izajave Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde, velike polemike u sredu kada je poručio da Partizan reketira državu i da bi Dragan Stojković Piksi trebalo da se drži samo svog selektorskog posla - a ne da komentariše nameštanja i nacionalni stadion.

Terzić je gostovao na TV Pančevo, u emisiji "Lice nacije", ,a tom prilikom imao je i zanimljivo viđenje pravila o bonus igračima. Takođe, imao je i ideju kako bi sve to trebalo da funkcioniše.

- Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga bi trebalo da bude razvojna liga. Oni smanje sa dva na jedan. Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari - rekao je Terzić i dodao:

- Ja bih napravio bonus da samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Mora da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere i infrastrukturu.

Zanimljivo, Zvezda trenutno ima drugi najstariji tim u ligi gledajući mečeve koje su igrali u Superligi ove sezone - 27.3! Kolubara je u samom vrhu, dok je prosek godina igrača Partizana 26,5. metalac ima najmlađi tim (21.9), iza ide Čukarički sa 22,6.

>>> Brazil ima osam pobeda u osam kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a večeras (01.30) gostuje poslednjeplasiranoj Venecueli. Kvota na dvojku je 1,33, a na kombinazziju 2&3+ 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Venecuela - Brazil

Video: Telegraf u kući Zvezdana Terzića: Pokazao nam je svoju čuvenu biblioteku i dao intervju o kome će se pričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razvoj

    7. oktobar 2021 | 08:01

    A sta Sneza kaze?

  • M.D.

    7. oktobar 2021 | 07:57

    Priča o tri bonus igrača ,azvezda u finalu kupa nema ni jednog.Hoće razvoj naših igrača ,a traži povećanje stranaca u našoj ligi.Ben dobio naš pašoš,da neće da igra za reprezentaciju.Terzić baš pomaže razvoju našeg fudbala ili njegovog budžeta.

  • Žika

    7. oktobar 2021 | 08:28

    E moj Terza,Terza...od tebe nema veceg lazova.Godinama ti je tim prepun matoraca i stranaca a nama prodajes maglu,a usput primas po 4-5-6 komada od PSZ,Bajerna,Totenhema,Liverpula,Napolija itd...Mani se price i idi iz kluba vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA