≫ 

Piksi zagrlio Rajkovića na poluvremenu: "To je podrška koju igrač treba da dobije"

Selektor je takođe istakao da ga zanima samo prvo mesto na kraju kvalifikacija

  • 8
Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Azerbejdžan na stadionu "Rajko Mitić" i tako se barem do novembarskog ciklusa kvalifikacija zadržala na prvom mestu na tabeli ispred Portugala sa utakmicom više. Jasno je, ipak, da će našim fudbalerima najverovatnije biti potrebna pobeda protiv tima sa Iberijskog poluostrva za čelo tabele i plasman na Svetsko prvenstvo.

Selektor Srbije, Dragan Stojković-Piksi istakao je da je zadovoljan činjenicom da Srbija igra napadački fudbal i da je srećan zbog odnosa koji su Orlovi pokazali na meču sa Azerbejdžanom.

- Od početka ovih kvalifikacija primetili ste da smo tim koji želi da igra napadački fudbal, tim koji želi da igra lepršavo, nešto što ljudi vole da vide, a samim tim da budemo tim koji stvara šanse. I sa svim oni što igrači pokazuju možemo da budemo zadovoljni, posebno odnosom prema dresu reprezentacije Srbije, prema poštovanju svih taktičkih zamisli i strategija.

- Mislim da naši igrači uživaju da igraju fudbal, to me posebno raduje, volim da ih vidim srećne. Naravno, utakmica kao utakmica može da donese iznenađenje, grešku, to je sastavni deo fudbala, ali to ne menja naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu - rekao je Piksi.

Fudbal Srbija - Azerbejdžan Foto: Marko Jovanović

Jedna takva greška desila se krajem prvog poluvremena kada je golman Predrag Rajković istrčao da dribla odbranu Azera, ali je tom prilikom izgubio loptu. Nije mu na tome zamerio selektor.

- Iskreno, zagrlio sam ga i rekao sam mu da to nema nikakve veze, da ćemo pobediti utakmicu. To je podrška koju trener treba da da igračku. Znamo da je greška, ne možemo da je popravimo, ali ima vremena dovoljno. U svlačionici je vladala potpuna tišina, bili smo fokusirani na ono što predstoji u sledećih 45 minuta, tako da je to zaista bilo za primer, to će vam igrači potvrditi. Nema mesta panici, ja sam potpuno kontra od toga, ja sam neko ko donosi mirnoću igračima. A to što govorim, verovatno možete da vidite i u našoj igri.

Piksija zanima samo prvo mesto, što znači da će u Portugalu ići na pobedu, bez obziran na okolnosti.

- Nisam se bavio kalkulacijama, bio sam fokusiran na tim, koje igrače izabrati... Ubeđen sam bio da ćemo igrati do kraja. Ne mislite valjda da sam mislio da ćemo biti treći ili četvrti u grupi? To se i dešava. Ta poslednja utakmica će odlučiti koja će reprezentacija sa prvog mesta na Svetsko prvenstvo, a mene zanima samo prvo mesto. Da su mi rekli da smo obezbedili baraž, rekao bih da me ne zanima, mene zanima samo to prvo mesto. Nisam uopšte iznenađen, znao sam da će tako i biti.

Zaključio je selektor još jednom generalnim utiskom večeras sa stadiona "Rajko Mitić". Nije imao mnogo šta da zameri igračima, istakavši da je sada vreme za ono najvažnije.

- Generalno, utakmica je bila prelepa, sa mnogo lepih akcija, sa domiancijom našeg tima, mislim da je pobeda apsolutno zaslužena i važno je da smo uradili ono što smo želeli, za šta smo se spremali. Čestitke igračima na velikoj borbenosti, na svemu što su pokazali.

- Vreme je da se odmore, pa se vidimo za mesec dana da se pripremimo za ono najvažnije. Radimo neke stvari veoma lako, a to je da stvaramo šanse, nešto što je najteže u fudbalu. Imamo satisfakciju za ono što smo uradili do sada. Želimo da nastavimo - zaključak je Piksija.

Video: Mi smo već znali da će meč sa Portugalom odlučivati: Selektor Piksi nakon Azerbejdžana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija old school

    13. oktobar 2021 | 09:41

    Piksi, lepo je to što si ga zagrlio, nego, jesi mu rekao usput da se više ne zevzeči tako?

  • Mire

    13. oktobar 2021 | 06:50

    Treba mu dati podršku ali se Rajko mora dozvati pameti da više neradi takve stvari . Leti naša Srbija na krilima Vlahovića ( Partizan ) na SP .

  • Oki

    12. oktobar 2021 | 23:56

    Ok nek se opameti ,ali cupaj mu usi ako hoce da bude prvi golman ,nazalost masi golmani svi su tu negde niko ne briljira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA