≫ 

Stanojević spreman za Radnik: "Meni je ovaj meč bitniji nego onaj protiv Genta"

Trener "crno-belih" je jasno poređao prioritete za ovu sezonu - titula, Evropa, kup

  • 3

Gotova je reprezentativna pauza, klupski fudbal se vratio i u Srbiju, te će ekipa Partizana u nedelju, 17. oktobra, odigrati utakmicu protiv Radnika iz Surdulice. Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević istakao je da je ovaj meč bitniji od utakmcie sa Gentom u Ligi konferencija.

Partizan će u utakmici sa Radnikom pokušati da nastaviti svoju izvrsnu seriju u prvenstvu, te da će pokušati da zadrži bodovnu razliku u odnosu na Crvenu zvezdu, koja se nalazi na drugoj poziciji u Superligi Srbije.

- Igramo protiv čvrste ekipe, koju je teško proboiti, primila je samo tri gola na gostovanjima, moramo da budemo strpljivi i igramo do kraja. Surduličani su izuzetni u tranziciji, imaju brze igrače po bokovima, mladog napadača, trenera Dušana Đorđevića koji se pokazao u Čukaričkom. Moramo da idemo na pobedu - rekao je Aleksandar Stanojević.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Trener crno-belih je napomenuo da je, bez obzira što tim igra važan evropski meč sa Gentom u četvrtak, Radnik za njega važniji rival, jer je jasno postavio prioritete.

- Kad bih vam rekao, ne biste mi verovali da mi je Radnik važniji od Genta. Igrači to znaju. Naravno da je evropski meč važan zbog svega, ali nema govora da igrač ne bude motivisan. Za motivaciju na treningu, a kamoli na utakmicu, u stanju sam da suspendujem igrača.

To jasno navodi šta je Stanojeviću prvo na umu.

- Možemo da poređamo prioritete – titula, Evropa, kup. Nisam ja to tako postavio, to je prirodno. Ako smo sposobni da igramo finale Lige konferencija... Pripremamo se za najduže takmičenje, a to je prvenstvo. Za mene je ono prioritet, tako sam postavio stavri, ali videli ste u kakvo smo sastavu izašli protiv Trajala u kupu. Svaki put igramo u najboljem mogućem sastavu. Sve nam je važno, ali moj lični stav je da bih poređao najpre titula, pa Evropu i na kraju kup.

aleksandar stanojević Foto: Telegraf.rs

Kad se ta tema stavi na dnevni red na višem nivou, u razgovoru sa ljudima iz kluba, dobija za nijansu drugačije konture.

- Razmišljaju i čelniciu tom pravcu, ali im je bitna Evropa zbog prestiža i finansija. Evropa je Evropa. Da, i njima prvenstvo prioritetno. Bili smo u petak na radnom sastanku, tačno sam im predočio plan za naredne tri utakmice.

Na kraju je bilo reči i o omladinskom derbiju, u kome je Partizan slavio sa 2:0 protiv Zvezde, a koji je trener prvog tima, razume se, ispratio.

- Momci su odigrali odlično, bili opasni po gol, zadovoljan sam pogotkom Milovanovića i korektnom partijom Baždara, s obzirom da su oni bili neki period s nama. Lep gol dao je i Jevremović. Velika je stvar pobediti na njihovom stadionu, igrala je i Zvezda dobro, imamo sličan broj bodova - zaključio je trener Partizana.

Video: Nije bilo lako: Stanojević zadovoljan pristupom igrača protiv Trajala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šurda

    16. oktobar 2021 | 19:01

    Ovaj sve više i više lupa

  • miladin

    17. oktobar 2021 | 08:49

    Cim prvi put izgubi odmah uprava napolje kriv Aco Terza Zvezda UEFA marsovci.Ma begaj bre dosadise ovi tudjmanovi bunkerasi

  • Kursumlija

    16. oktobar 2021 | 20:41

    Plakaces Stanoje ali je neces uzeti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA