Natho ne ume da promaši penal, ima 18/18 u Srbiji, ali teško će stići Albanca rekordera

Albanski fudbaler Ledio Pano drži rekord za najveći broj uzastopnih postignutih golova s bele tačke, pošto tokom karijere nikad nije promašio jedanaesterac

  • 10
Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Bibras Natho pruža odlične partije otkad je stigao u Partizan i u srpski fudbal, kao kruna njegovih vrhunskih utakmica dolaze i golove koje niže kao na traci. Ove sezone je postigao sedam golova, te tako preti da ugrozi njegov skor iz prethodne sezone kada je postigao duplo više. Međutim, on je neprikosnoven sa bele tačke - postigao je 18 golova iz penala za Partizan, iz isto toliko pokušaja.

Da, dobro ste videli, Bibras Natho ne ume da promaši penal u "crno-belom" dresu. Poslednji penal koji je dosuđen za Partizan, bio je na utakmici protiv Metalca, naravno, Natho ga je izveo, golmana Maslarevića je poslao u jednu stranu, a loptu u drugu i tako je doprineo svom timu da se vrati u prednost, a kasnije i da slavi u ovom meču.

Ipak, Nathu je ovo tek prvi penal koji je izveo ove sezone, pošto je prethodni dosuđeni u korist Partizana izveo Rikardo Gomeš u Kruševcu na meču protiv Napretka. Vasiljević mu je prvo odbranio udarac, da bi potom sudija ponovio izvođenje i Rikardo je drugi put bio sigurniji.

Zanimljiva je i statistika, naime, kada Natho šutira penale, tada klub iz Humske obično računa na pobedu, pošto od 18 puta kada je izveo najstrožu kaznu - pobedili su čak 16 puta, a dva puta je bilo nerešeno. Važno je pomenuti i da Izraelac nije promašio jedanaesterac pune četiri godine, kada je bio nesiguran u meču između CSKA i Rubina.

Zaista neverovatna statistika Bibrasa Natha, međutim, daleko je od svetskog rekorda koji drži albanski fudbaler Ledio Pano, koji je postigao 50 od 50 penala tokom svoje karijere. Drugi na listi je Riki Lamber sa 34 uzastopna pogođena penala, dok je treći neprikosnoveni Met Le Tisije, koji je postigao 24 uzastopna penala, tokom šest godina u Premijer ligi.

Video: Ni on sam ne zna šta je hteo: Glupost golmana Metalca, hteo da dribla Rikarda, pa napravio penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nocna mora grobara

    29. oktobar 2021 | 19:08

    Ako ne pogodi ponavlja se penal tako da lagano..

  • Paja patak

    29. oktobar 2021 | 19:28

    Samo on ima 18/18 pa koliko im je penala svirano a ovamo grobari kukaju da je Zvezda drzavni projekat🤔

  • Xexe

    29. oktobar 2021 | 19:03

    Penaltizan, kad je tesko tu je, tu je kad pjesma. Hocemoo penaal za partizaai

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA