≫ 

Neverovatan potez Dragovića dan posle Midtjilanda: Zvezda ovakvog profesionalca ne pamti

Dragović je možda Srbin po rođenju i korenima, ali je u glavi potpuno preuzeo germanski mentalitet što se vidi po njegovom odnosu prema fudbalu i obavezama

  • 23
Aleksandar Dragović Aleksandar Dragović; Foto: Crvenazvezdafk.com

Aleksandar Dragović je profesionalac kakvog Crvena zvezda dugo nije imala! Reprezentativac Austrije srpskog porekla gotovo da nije imao loš potez od kako je došao na Marakanu, pokazao je vrhunsku klasu i gotovo uvek bio nepremostiva prepreka za protivničke napadače.

Neretko je morao da "čuva" i svoje parnjake na štoperskim pozicijama i da "krpi" njihove kikseve, ali to na žalost navijača Zvezde nije uspeo i protiv Midtjilanda u 12. minutu kada je Miloš Degenek napravio izuzetno neinteligentan potez, zaradio crveni karton u 12. minutu i ostavio igrače na cedilu do kraja meča.

U nastavku meča, Dragović je bio ubedljivo najbolji igrač Zvezde na terenu, a nagrada od Boga bio bi mu gol u poslednjim trenucima meča kada je posle njegovog skoka i udarca glavom lopta prohujala tik pored stative.

Video: Zvezda je u poslednjem minutu nadoknade imala najbolju šansu na meču: Šut Dragovića pored stative

Nikome u Zvezdi nije lako posle poraza, a naročito posle nemilih scena na kraju meča, kada su Delije u nameri da pogode sudije, pogodile kondicionog trenera Federika Panonćinija, koji je završio u bolnici sa naprsnućem lobanje.

Usred toga na Marakani nema ni treninga u petak, ali je Dragović našao način da održi formu. Nije ga sprečilo ni loše vreme i kiša, već je sam izašao na ulicu i trčao krugove na Vračaru. Reporter Telegrafa video ga je u dva navrata kako trči u blizini Hrama svetog Save i oko Karađorđevog parka.

U jednom momentu mu se javio i jedan navijač Zvezde, koji ga je pozdravio iz kola dobacio mu da je najbolji igrač Zvezde, na šta je Dragović odgovorio pokazivajući srce, ali se na njegovom licu moglo videti da je vidno nervozan, jer ga očigledno ni posle prospavane noći nije popustilo neraspoloženje zbog poraza od Danaca.

Uprkos svemu, lošem vremenu, lošem raspoloženju, i tome što nema treninga na Marakani, Dragović je našao način da istrenira i održi formu, jer je svestan da Zvezdi predstoji jedna od najbitnijih utakmica ove jeseni u Superligi, protiv Vojvodine na Karađorđu u nedelju od 16.45, gde je imperativ pobeda.

Nema sumnje, mnogi igrači Zvezde mogu mnogo da nauče od Dragovića kada je profesionalizam u pitanju.

Video: Borjan besneo na Delije nakon što su pogodili Zvezdinog pomoćnika u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    5. novembar 2021 | 15:37

    Da je srece da ih ima vise takvih i u Zvezdi i u Partizanu drugacije bi nam bilo grobar sam al je igrac top klase

  • Miša

    5. novembar 2021 | 15:25

    Očekujem da Degenek vrati platu za ovaj mesec. Dragoviću svaka čast

  • Orthodox

    5. novembar 2021 | 16:02

    Dragovic je veliki Zvezdas i to pokazuje na svakoj utakmici ostavljajuci srce na terenu. Boljeg stopera Zvezda nije imala jos od Vidica. Dostojan uz Borjana da nosi kapitensku traku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA