≫ 

Rajković neće da otkrije da li je sanjao Ronalda: "Nisam analizirao kako šutira penale"

Golman i štoper srspke reprezentacije održali konferenciju povodom okupljanja Orlova

  • 3
MATIJA NASTASIC i PREDRAG RAJKOVIC Foto: MN Press

Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković, kao i štoper Matija Nastasić, veruje u uspeh Srbije u Lisabonu u nedelju od 20.45, kada Orlovi igraju odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Protivnik će biti jedna od trenutno najboljih reprezentacija sveta, predvođena jednim od najboljih igrača u istoriji fudbala - Kristijanom Ronaldom.

Svestan je Rajković kolika mu opasnost preti od Ronalda i drugih portugalskih zvezda u napadu, ali ističe da nije uoči meča sa posebnom namerom studirao njihove utakmice.

- Iskreno, nisam gledao posebno sa tom namerom da ih prostudiram, ali gledam mnogo utakmica i gledao sam mečeve gde igraju mnogi njihovi reprezentativci. Znamo svi njihove kvalitete i moć, do utakmice ćemo videti i njihove mane i šta možemo da iskoristimo protiv njih. Glavna zvezda je Ronaldo, ali oni imaju još dobrih pojedinaca u napadu. Ja ili ko god bude branio i bude u defanzivi, moramo da pazimo i budemo skoncentrisani - kaže Rajković i dodaje da nije pravio posebnu analizu kako Ronaldo šutira penale, a Bruno Fernandeš slobodne udarce.

- Nisam analizirao, ali video sam kako uglavnom šutiraju, nema tu neka posebna priprema. Nadam se da neće biti ni penala ni slobodnjaka i da neće biti potrebe da branim to.

Rajković je upitnan i koliko mu je značila podrška saigrača i selektora posle greške sa Azerbejdžanom i da li više neće da pokušava da dribla.

- Greške su sastavni deo fudbala, svi grešimo, imao sam dobru nameru svakako. Selektor i igrači su mi dali podršku posle te greške i dali su mi vetar u leđa da budem skoncentrisan na nastavak utakmice, da ne mislim na to. Da li ću driblati opet? Mislim da neću. Možda ako se tako namesti, ali mislim da neću.

Golman Orlova ističe da ga ne interesuje baraž i da zbog toga nema rasterećenosti pred meč u Lisabonu.

- Ne mogu da kažem da smo rasterećeni, želimo da odemo na SP sa prvog mesta, imamo dobru priliku, znamo da je težak protivnik i da igramo kod njih kući, nadamo se da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat, da ne bude tog baraža u martu.

Protiv omladinaca Portugalije u polufinalu Evropskog prvenstva 2013. Rajković je bio heroj, pa su ga novinari pitali očekuje li nešto slično i u seniorskoj reprezentaciji.

- To je bilo davno, pre 7-8 godina, nadam se da ću imati dobru utakmicu, da ću pomoći ekipi da dobrim partijama i odbranama izvučemo dobar rezultat.

Novinare je interesovalo da li ima neke snove vezane za meč u Lisabonu, možda kako brani Ronaldu penal za plasman na Svetsko prvenstvo.

- Da sanjao sam nešto, ali neću da otkrivam šta - zagonetan je ostao Novak.

Rajković je za vikend stigao do četvrtog meča bez primljenog gola u Francuskoj što mu daje dodatno samopouzdanje.

- Četvrta utakmica bez primljenog gola, dosta mi znači za samopouzdanje i sigurnost, svaki detalj je važan i odlučivaće u Portugalu, moramo da budemo spremni na sve i da ništa ne prepustimo slučaju.

MATIJA NASTASIC i PREDRAG RAJKOVIC Foto: MN Press

Čuvar mreže Srbije ističe i da im razmišljanje selektora uliva dodatnu energiju.

- Selektor veruje u nas, mi u njega, od kako je postao selektor, on nam je naglasio da će odlučiti ta utakmica u Portugalu, verovao je u to od samog početka, isto verujemo i mi - naglašava Rajković, koji ističe da je atmosfera u taboru Orlova sjajna.

- Nije protivnik lak, svi znaju šta nas očekuje tamo. Atmosfera je ovde dobra, neće biti velikih problema, svi ćemo se spremiti i bićemo skoncentrisani za meč i mislim da ćemo biti spremni da ostvarimo cilj - zaključio je Predrag Rajković.

Video: Na koju god se nameračili, bila je njihova: Najveći zavodnici među sportistima, neki su se smirili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA