Šta da očekujemo od Srbije kada prvi napadač nije dao gol za klub 773 minuta

Slobodan Tedić ove sezone nijednom nije zatresao mrežu za Cvole koji je slavio u jedina dva meča kada je ovaj bio na klupi

  • 11
Slobodan Tedić

Foto: MN Press

Ionako sumornu jesen, što se tiče kvalifiakcija za odlazak na Evropsko prvenstvo, mlada fudbalska reprezentacija Srbije potvrdila je u petak veče u Novom Sadu  gde su upisali još jednu bruku za naš fudbal!

Došli smo do toga da Orlići  ne samo da nisu uspeli da pobede ni Farska Ostrva - već su ostali "katkih rukava" kada je u pitanju postizanje gola! Gola koji je očigledno misaona imenica za mlade fudbalere koji su samo pogađali na jednoj od pet utakmica!

Nesretnim Jermenima smo dali četiri u gostima, od čega su čak tri pala u period od 85. minuta do kraja utakmice. Čak i tada su Orlići srećno došli do trijumfa, jer je domaćin i na 1:0 i na 1:1 imao nekoliko sjajnih šansi. Na ostale četiri utakmice, protiv Ukrajine, Severne Makedonije Francuske i sada Farskih Ostrva pored imena našeg nacionalnog tima stajao je "krompir."

Ali nije ni čudo, s obzirom na to da glavni napadač Srbije Slobodan Tedić ove sezone na zna kakav je osećaj postići gol u dresu Cvolea. Na čak 11 mečeva nije bio strelac, odigrao je ukupno 773 minuta, dok je dve utakmice presedeo na klupi. Zanimljivo, Cvole je ta oba meča dobio (De Grafšaf 4:1 u Kupu i Herakles 1:0).

To su i jedina dva trijumfa za Cvole u sezoni i nije ni čudo što se nalaze na poslednjem mestu sa četiri osvojena boda (imaju još jedan remi sa Spartom iz Roterdama), dok Tedić na poslednjih pet mečeva nije igrao od prvog minuta. Na pomenuta dva nije ni ulazio u igru, dok je na preostala tri (sve tri poraza) ulazio na teren poslednjih pola sata.

Jedini gol u novoj sezoni Tedić je zabeležio na tom meču sa Jermenijom, kada je iz neposredne blizine pogodio za vođstvo od 3:1. Opet, vredi pomenuti da su Jermeni u toj situaciji gubili i svim silama su išli napred da pokušaju barem bod da izvuku.

Tedić je prethodno mogao da donese trijumf Orlićima protiv Severne Makedonije, ali se svađao sa Filipom Stevanovićem, oteo mu loptu kako bi izveo penal i - promašio. Da su Orlovi pobedili "komšije", verovatno bi i psihološki drugačije odigrali protiv Farana i bili bi u igri za to drugo mesto i baraž. Ovako...

Ni pomenuti Stevanović nije ništa bolji, jer je na osam mečeva za Herenven u sezoni imao samo jednu asistenciju i gol u Kupu. Željko Gavrić, takođe starter kroz kvalifikacije, igrao je samo tri meča ove sezone za Ferencvaroš i nije bio strelac. promašio je i penal protiv Jermenije, da bi se potom u 95. iskupio.

S druge strane, imamo Filipa Stuparevića koji se vratio u nacionalni tim i koji bi, po svemu prikazanom, trebalo da bude startni napadač. Jer, fubaler Metalca je ove sezone tresao mreže Vojvodini, Crvenoj zvezdi i Partizanu - i to sve u gostima.

Jedini je, uz krilnog napadača Partizana Nikolu Terzića (debitovao protiv Jermenije), defanzivca Crvene zvezde Strahinje Erakovića i veziste Voše Mirka Topića koji koliko-toliko može da se pohvali da igra konstanto ove jeseni. Priznaćete, malo da se bilo šta očekuje od Orlića...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • F

    13. novembar 2021 | 11:59

    Sta očekivati od maminih i tatinih instagram princeza?

  • realno

    13. novembar 2021 | 12:30

    Najbolje bi bilo da se kompletan neuspeh prikači jednom dečku?!?!?!

  • Pedja

    13. novembar 2021 | 12:16

    Jednostavno resenje,to i malo dete zna,nepozivati ga jedno vreme u repku,kada postigne 5 gola za klub tada ga vratiti u tim.Prosto!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA