≫ 

Dalić plakao kao kiša zbog Mundijala: "Naše najbolje kvalifikacije, bićemo još bolji"

Selektor Hrvatske van sebe od sreće, laknulo mu posle velikog uspeha

  • 3
zlatko dalić Foto: TV Nova

Najbolji hrvatski fudbaleri opet su obradovali naciju, plasirali su se na još jedno veliko takmičenje i nastavili tradiciju sjajnih rezultata. Protiv rusije im je trebala pobeda za taj cilj, i došli su do nje autogolom gostiju, za erupciju oduševljenja Poljuda, na kraju, kad je sve bilo gotovo, i za suze radosnice selektora Zlatka Dalića.

- Ja bih prvo čestitao igračima na sjajnoj utakmici i plasmanu na Katar. Zahvalio bih se i stručnom štabu, HNS-u na podršci, bivšem predsedniku Davoru Šukeru i sadašnjem, svim navijačima, i onima u dijaspori. Ljudi moji, veliko hvala, vi ste naša snaga, naš ponos i energija - poručio je Dalić za Nova TV.

Obezbeđeno učešće na još jednom velikom takmičenju predstavlja veliko olakšanje. Videlo se to i po Dalićevim suzama.

- Laknulo mi je mnogo. Srećan sam i ponosan na hrvatsku reprezentaciju i narod koji je tu reprezentaciju prihvatio i bodrio. Ne plačem često, ovo mi je danas bio jedan od najljepših sportskih trenutaka u životu. Kad nije dobro selektor je kriv, igrači su oni koji nisu posustali. Sve je njihova zasluga.

Nada se da će se ekipa do Mundijala dodatno poboljšati.

- Mislim da je veliki dobitak za Hrvatsku što imamo one koji će nositi reprezentaciju idućih 7-8 godina, ali ne bi bilo ništa bez ovih starijih. Imamo sada godinu dana da se spremimo, mi možemo samo biti bolji.

Za kraj, 56-godišnjak iz Livna se osvrnuo na svoj rad.

- Svaka utakmica koju ja vodim za mene je svetinja, čast, ponos, ne mogu opisati koliko to meni znači i nema cenu. Ovo što smo doživeli danas, to nama niko ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u istoriji. Radimo i mislim da smo na pravom putu. Teško je očekivati da će reprezentacija nakon SP biti dominantna, ali evo složili smo se i hvala svima koji su nam ukazali poverenje - zaključio je Dalić.

Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Video: Šahovnica se uvukla u pozadinu: Hrvatska navijačica objavila nikad vrelije snimke, mrda napred nazad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    14. novembar 2021 | 19:03

    Nadam se da će i naš Piksi da plače večeras iz istog razloga......

  • vuk

    14. novembar 2021 | 19:17

    jel mogi ikad dobit nekog bez autogolovi penali sreckovici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA