≫ 

Najveći trener današnjice 3 puta odbio Junajted, ko je spreman za vruć krompir?

Velikan nastavlja potragu za novim šefom stručnog štaba

  • 2
FK Mančester Junajted - FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Legendarni Francuz Zinedin Zidan nije zainteresovan za mesto trenera Mančester junajteda, prenosi britanski BBC pozivajući se na bliske izvore.

Klub sa Old Traforda je u potrazi za novim trenerom, pošto je Ole Gunar Solskjer dobio otkaz posle ubedljivog poraza od Votforda (4:1) u subotu popodne.

I prethodnih sedmica se pisalo kako bi "crvene đavole" mogao da preuzme upravo Zidan, jedan od najvećih trenera današnjice, trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona sa Realom.

FK Barselona, FK Real Zinedin Zidan; Foto: Tanjug/AP

Ipak, BBC prenosi, da je francuski stručnjak odbio upravu Junajteda i da trenutno nije zainteresovan da preuzme taj tim. Prema izvorima iz Španije, klub sa Old Trarorda je čak tri puta ove godine kontaktirao Zidana i sva tri puta dobio isti odgovor - Ne.

Kako se dodaje, Zidan bi radije razmotrio opciju da postane trener Pari Sen Žermena, ukoliko se za to stvori prilika, mada to ne zvuči realno jer je rođen u Marselju, a zna se kolika je mržnja između ta dva francuska grada.

Inače, engleski mediji ovog ponedeljka pišu da je jedan od glavnih kandidata za klupu Junajteda i Maurisio Poketino, koji sada vodi upravo Pari Sen Žremen. Argentinac je i ranije, dok je trenirao Totenhem, bio želja prvog operativca Eda Vudvorda, ali Junajted nije želeo da plati višemilionsko obeštećenje za trenera.

Spominje se i nekadašnji prvotimac Masnečster junajteda Loran Blan koji je bez posla, kao i Erik Ten Hag koj iradi sjajan posao sa Ajaksom, dok je aktuelna britanska opcija Brendan Rodžers koji bi došao iz Lestera tek na kraju sezone.

U narednim utakmicama Mančester Junajted bi trebalo da vodi Majkl Kerik, dosadašnji pomoćnik Solskjera, uz asistenciju tehničkog direktora Darena Flečera, takođe bivšeg prvotimca sa Old Traforda.

Video: Stanković priznao da je zamenio Rišaira zbog loše igre: Ne otpisujem ga...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    22. novembar 2021 | 12:16

    Najveći trener današnjice?!?! Mora da se šalite...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA