≫ 

Partizanov tim za Floru: Stanojević bez petorice u Talinu, ko će igrati levo?

Crno-beli u Talin došli desetkovani, no, veruju da mogu da se nose sa izazovom i ostvare pobedu koja će im doneti prolaz u narednu rundu Lige konferencija

  • 11
FK Partizan SASTAV prazan Foto: Telegraf.rs

Neće biti lako treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću da sklopi tim za meč petog kola Lige konferencija, koji crno-beli igraju sutra protiv Flore u gostima (16.30, Arena sport, RTS), jer tim iz Humske ne da samo robuje povredama nekolicine igrača, već mora da razmišlja i korak unapred, kako jednim udarcem da "ubije dve muve" - savlada Estonce i domogne se evropskog proleća, a pritom i sačuva kadar za nedeljno iskušenje sa Voždovcem, u domaćem prvenstvu.

Stanojević zato mora da sklapa mozaik, koji će u startu imati "rupe", jer ne može da računa na Bibrasa Natha, Igora Vujačića, Nikolu Terzića, Filipa Holendera, Ivana Obradovića (...), na sve to probleme imaju i Lazar Marković, odnosno Nemanja Jović, koji su se našli na spisku putnika, no pitanje je koliko zaista mogu da pomognu u ovom trenutku.

To automatski znači skraćenu rotaciju i mogućnost kombinovanja, a valja ostati takmičarski "našpanovan" i za Floru i za pomenuti Voždovac. jer je klub iz Humske ove sezone targetirao šampionsku titulu kao primarni cilj.

Video: Moramo da pobedimo: Aleksandar Stanojević pred gostovanje Flori

No, šta je - tu je, niko se u taboru crno-belih, na putu ka Talinu, nije žalio na okolnosti, niti Stanojević dozvoljava pad morala, štaviše, trener je i pored svih nedaća nagovestio da će Partizan ići na pobedu, bez bilo kakvih kalkulacija.

Sastavljanje odbrane će možda biti i najmanja muka, jer, ne računajući činjenicu da ovoga puta na raspolaganju ima samo jednog levog beka, Stanojević na preostalim pozicijama ipak ima dobar i proveren izbor.

U ODBRANI MANJE MUKE

Tako će odbrana koja je sačuvala mrežu i protiv Vojvodine minulog vikenda na teren i u Talinu, a pored golmana Aleksandra Popovića činiće će kvartet Aleksandar Miljković na mestu desnog beka, Nemanja Miletić i Siniša Saničanin kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević kao jedini izbor uz levu aut-liniju.

Video: Sledi borba za evropsko proleće: EKipa Partizana odradila trening na terenu Flore

Što se manevra tiče, Partizan tu najviše trpi i stručni štab mora sve da uzme u obzir kako bi u meču sa Florom imao konkurentan tim, a opet kasnije sačuvan i za domaće takmičenje. S obzirom na činjenicu da Estonci imaju čvrstu, organizovanu ekipu, da imaju i prednost domaćeg terena, Partizan če u veznom redu morati da im se suprotstavi istom žestinom.

Tako će par defanzivnih vezista ovoga puta činiti Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, dugačiji profil od Miloša Jojića, koga će Stanojević ovoga puta ostaviti na klupi kako bi eventualno promenio ritam ulaskom u drugom delu, ali i ostao dovoljno "svež" za iskušenje na "krovu" u nedelju.

Na krilnim pozicijama, pak, takođe vlada jedna dilema: može li Nemanja Jović na teren od početka meča ili će Stanojević morati da traži drugo rešenje. Mladi fudbaler kuburi sa povredom kolena i to nije od juče, a na poslednjem treningu će njegov status biti mnogo jasniji.

ČEKA SE JOVIĆ

Ukoliko bude zdravstveno sposoban, Jović će biti prvi izbor na levoj strani, a ako to ne bude slučaj, zameniće ga Aleksandar Lutovac. S tim da će pomenuti fudbaler zauzeti poziciju na desnom krilu, koja mu je prirodna, dok će Kvinsi Menig, kao siguran starter, u tom slučaju takođe na svoje prirodno mesto - uz levu aut-liniju, iako je prošlog vikenda blistao protiv Vojvodine na suprotnoj strani.

Bez obzira na izbor krilnih napadača, Danilo Pantić će u narednom meču preuzeti ulogu organizatora igre, pomerajući se u centralni deo terena. Stanojević ga je sa Novosađanima koristio na levoj strani terena, no, zahtevi meča sa Florom su drugačiji i fudbaler je potreban na poziciji na kojoj je školovan u mlađim selekcijama.

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

U toku meča priliku će verovatno, najviše u zavisonosti od dešavanja na terenu, dobiti i Lazar Pavlović, koji je bio starter protiv Vojvodine, no, pitanje je, da se struka i ovoga puta odlučila za njega, kako bi posle dugo neigranja u kontinuitetu odgovorio naporima koje iziskuju dueli sa timovima nalik Flori.

Pitanje napadača se ne postavlja, Rikardo Gomeš će biti udarna igla crno-belih i na predstojećoj utakmici, a tu je, ako zatreba, i mladi Marko Milovanović koga je Stanojević takođe poveo u Talin...

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asmir

    24. novembar 2021 | 17:51

    Nekada bi Partizan sa omladincima pregazio neku Floru i Faunu a sada tenzija jer je par njih pod upitnikom, na sta smo spali!

  • Hrvoje

    24. novembar 2021 | 17:52

    Dok Partizan bitke bije, Hrvatski se barjak vije!

  • ¤¤¤

    24. novembar 2021 | 18:20

    flora i fauna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA