≫ 

Sastav Zvezde za Ludogorec: Stanković ima jednu dilemu, tim kroje i dve suspenzije

Poznato je na koju trojicu igrača Stanković neće moći da računa

  • 13
Dejan Stanković Foto: crvenazvezdafk

Ispred fudbalera Crvene zvezde je jasna računica - remijem ili pobedom u četvrtak veče protiv Ludogoreca na Marakani (18.45, RTS 1, Arena Sport 1) izabranici Dejana Stankovića obezbediće proleće u Evrope, ali i ostati u trci za to prvo mesto koje, na kraju, donosi, direktan plasman u osminu finala Lige Evrope!

Zato je svima u Ljutice Bogdana 1a i te kako jasno koliko je duel sa bugarskim šampionom bitan, i to u trenucima kada crveno-beli imaju određenih kadrovskih problema. Loša stvar za Stankovića su dva crvena kartona iz prethodnog meča, kada su Miloš Degenek i Marko Gobeljić ranije morali u svlačionicu protiv Midtjilanda, dok raduje povratak veziste Sekua Sanoga.

Takođe, Stanković je na konferenciji priznao da je i Filipo Falko u stroju, ali da će Zvezda na Ludogorec morati bez Francuza Loija Dionija.

- Znam 95 posto tima i toga kako ćemo se suprotstaviti Ludogorecu. Mi smo samokritični, ne bežimo od odgovornosti, a zadovoljstvo je raditi s nekim ko ima pristup da i kad pogreši, bude svestan toga. Takvi su moji igrači, a radimo na tome da greške svedemo na minimum. Naš stil igre je ofanzivan, a normalno je da ako ne kazniš protivnika, možeš da očekuješ pad koncentracije na drugoj strani. Ne opravdavam, mada razumem da ti neko stvori šansu ili dve, ali zato imamo odbranu i golmana - rekao je Stanković tokom razgovora sa novinarima.

Tih pet odsto se verovatno odnosi na poziciju defanzivnog veznog za koju trenutno najviše figurira Njegoš Petrović kog je Stanković takođe hvalio. Naravno, ako Sanogo bude spreman za barem 60-70 minuta, ne bi bilo iznenađenje da se upravo on nađe u startnoj postavi.

Stanković na tom specifičnom mestu na raspolaganju ima i iskusnog Nenada Krstičića i Slavoljuba Srnića i upravo zato je mesto tog trećeg igrača u veznom redu dilema za crveno-bele. Preostala dva držaće Gelor Kanga i Mirko Ivanić.

Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf.rs

Milan Borjan će, kao i obično, zauzeti mesto među stativama, dok su Milan Gajić i Radovan Pankov igrači koji menjaju suspendovane Gobeljića i Degeneka. Pored njih, mesto u poslednjoj liniji rezervisano je za Aleksandra Dragovića i Milana Rodića.

El Fardu Ben će delovati po desnoj strani Zvezdinog napada, pogotovo što je Falko nedovoljno spreman, dok će Aleksandar Katai zauzeti mesto na toj levoj strani. Naravno, mesto najisturenijeg napadača rezervisano je za Milana Pavkova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković priznao da je zamenio Rišaira zbog loše igre: Ne otpisujem ga...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El Paso

    24. novembar 2021 | 19:01

    Zvezda ovo mora da dobije! Protiv Brage nema sta da trazi u poslednjem kolu.

  • XNXX

    24. novembar 2021 | 21:29

    Pobedjujemo sigurno, ne igra gobeljic...

  • Filip

    24. novembar 2021 | 18:46

    Koji nam je to igrac Radovan Pankovic?koji poznavalac fudbala je pisao tekst...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA