Godinu dana od smrti Maradone: Ispovest novinara koji su prvi saznali kada je umro

Sa odlaskom jednog od najvećih fudbalera svih vremena još uvek ne mogu da se pomire brojni ljubitelji sporta širom Argentine, ali i sveta

  • 0
Dijego Armando Maradona protest Foto: Tanjug/AP

Od početka pandemije koronavirusa, teško je prebrojiti koliko ljudi je izgubilo živote širom sveta. Kako onih koji su nam oplemenjivali svakodnvenicu svojim prisustvom putem malih ekrana, do onih najmilijih. Delovalo je da će taj 25. novembar 2020. godine biti isti kao i svaki drugi, ali...

Na taj dan kao grom iz vedra neba iz Argentine stigla je vest o odlasku jednog velikana. Čoveka koji je promenio fudbal. Sa velikom žalošću, novinari iz ove južnoameričke zemlje saopštili su da je preminuo Dijego Armando Maradona.

Ko bi rekao da je od tog trenutka prošlo tačno godinu dana. Oni koji su ga pratili i oni koji su voleli da ga gledaju, verovatno još ne mogu da se oporave od šoka. A kako je tek bilo onima koji su prvi saznali da je ikona Argentine napustila ovaj svet.

Tačno 365 dana bilo je potrebno novinaru argentinskog Klarina, Martinu Vugdu da objavi kako je proživljavao momente kada je saznao za smrt Dijega Armanda Maradone, jer pre toga jednostavno nije mogao. Želeo je da se sve slegne, da se emocije primire do kraja.

Tvrdi da je za sve čuo u 12.45 časova po lokalnom vremenu od kolege Gustava de Franšisa. Trenuci su trajali kao večnost, a svi su u sebi ponavljali da je legendarni fudbaler umro. Niko nije tvrdio da je to Maradona.

Ko je zapravo umro? Krenuli su pozivi na razne adrese, prvo ka Marijanu Verini koji je bio veliki Maradonin prijatelj, potom ka Huliju Čijapeti, koji je takođe bio blizak argentinskoj selekciji u kojoj je igrao Dijego. Potom i Huanu Pablu Elverdinu, koji po pravilu ima najtačnije informacije i bio je urednik "Ultimo Momenta" u Argentini.

Marijano je prvi potvrdio vest o Maradoninoj smrti. Istakao je da mu je srce stalo, a vest je ubrzo pripremljena, ostali su je samo potvrdili. I više ništa nije ostalo isto.

Dijego Armando Maradona protest Foto: Tanjug/AP

Međutim, problem je bio što niko do poslednjeg momenta nije verovao da je Maradona otišao. Svi su čekali neku drugu potvrdu, nadali su se da će ona oboriti prethodnu. Ali vest je morala da bude objavljena, iako teška srca.

Novinar Klarina iskucao je tekst sa naslovom "Dijego Armando Maradona je preminuo" koji je završio na naslovnoj stranici, objavio je i krenula je lavina suza.

Iako i sam zna koliko je bila velika i ekskluzivna vest koju je objavio, ovaj čovek nije želeo da bude u centru pažnje. Znao je i sam da su mnogi u suzama, u tome nije bilo apsolutno nikakve sumnje.

Međutim, svestan je da treba nastaviti sa poslom, pa i životom i nakon toga. Pitanje je bilo, kako će ostali reagovati na Maradonin odlazak, šta će se desiti na drugim meridijanima širom planete. Ipak je to ono što nas na kraju i pokreće.

Video: Godinu dana od Maradonine smrti: Pogledajte na šta liči Dijegova napuštena vila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA