≫ 

Zvezda napredovala na UEFA listi, sada je blizu i mesto nosioca u plej-ofu LŠ

Ukoliko bi crveno-beli osvojili petu uzastopnu titulu u Srbiji, mogli bi do kraja da imaju povlašćen status u narednim kvalifikacijama za elitno takmičenje

  • 12
Fudbal UEFA Liga Evrope Crvena Zvezda Ludogorec Foto: MN Press

Crvena zvezda je ostvarila važnu pobedu protiv Ludogoreca koja joj je donela trenutno prvo mesto u grupi F u Ligi Evrope, kao i mnoge benefite kada je u pitanju novac od UEFA i klupski i nacionalni koeficijent.

Utisak, da crveno-beli maksimalno slave, pokvario je Midtjiland, koji je iz penala u 93. minutu pobedio Bragu sa 3:2 u Danskoj i tako iznervirao Dejana Stankovića i sve koji navijaju za Zvezdu.

Zvezda je obezbedila evropsko proleće, ali ne i siguran prolazak u nokaut fazu Lige Evrope, i sada je čeka pravi pakao u poslednjem kolu, jer su sada i Danci ravnopravni konkurenti, a u poslednjem kolu igraju protiv Ludogoreca u gostima i pobedom bi osigurali prolaz dalje, dok bi se Zvezda borila sa Bragom na gostovanju u Portugaliji u direktnom duelu.

Zvezdi je pobeda nad Ludogorecom donela važna dva boda za klupski koeficijent, pa Zvezda sada ima 38.000 bodova i deli 40. mesto sa velikim Milanom.

Ova stavka je veoma bitna kada je u pitanju naredna evropska sezona i kvalifikacije. Ukoliko bi Zvezda sledeće sezone takođe igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, sada je veoma blizu čak i da bude nosilac u potencijalnom plej-ofu.

UEFA rang lista, FK Crvena zvezda Printskrin: Kassiesa.net

Ispred Zvezde su neki od direktnih konkurenata kao što su Bazel, Slavija, Dinamo Zagreb, Dinamo Kijev i Olimpijakos, ali Zvezda će svakako nastaviti da igra i na proleće i može dodatno da skuplja bodove i napreduje, tako da ima šansu da posle meča u Bragi, kao i na proleće, pretekne neke od ovih konkurenata.

Pa čak i ovakva situacija, omogućava joj da uz neki od povoljnih raspleta u drugim evropskim ligama ili uz neko iznenađenje u uvodnim kolima kvalifikacija, dođe do mesta nosioca tokom čitavih kvalifikacija naredne sezone.

Video: Stankoviću na terenu rekli rezultat u Danskoj: Iznervirao se i opsovao iste sekunde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    26. novembar 2021 | 09:56

    Pa ako izgubimi od brage sve cemo da unistimo stankovicu uozbilji se

  • Србин

    26. novembar 2021 | 10:16

    Са оваквом игром нећемо ни да освојимо првенство а камоли да будемо носиоци!Гледао сам утакмицу у Данској и могу само да кажем да су Данци у првом полувремену требали да дају 3 гола!На моју велику жалост ми немамо никакву игру и све нешто играмо на срећу!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    26. novembar 2021 | 13:06

    Дајте табелу првих 200, ваљда се јсд пробио у првих 200

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA