Idealan kraj novembra za Gasperinija: Postao trener meseca i dobio produžetak ugovora

Boginja provincije nije htela da čeka da stručnjak krene put Premijer lige

  • 0
Gian Piero Gasperini, Đanpjero Gasperini

Foto: Tanjug/AP

Trener Atalante, Đan Pjero Gasperini proglašen je za stručnjaka meseca u Seriji A, ali to nije jedina dobra vest koja ga je sačekala. Čelnici kluba odlučili su da sa njim produže ugovor do 2024. godine sa opcijom produžetka na godinu dana kao nagradu za sjajne partije koje već duže vreme Boginja pruža kako u Italiji, tako i u Evropi.

Sve je potvrdio i predsednik kluba, Luka Perkasi, rekavši da je sa Gasperinijem postignut dogovor još davno.

- Sve smo ugovorili još letos. On je centralna figura našeg projekta – priča prvi čovek Atalante.

Od kako je stigao na kormilo kluba, Boginja je strah i trepet za sve u Italiji. Oduzimala je bodove iz ruku svih velikana italijanskog fudbala, plasirala se u Ligu šampiona, a sve to pod vođstvom pomenutog Gasperinija.

Prethodni ugovor isticao mu je na kraju sezone, pominjalo se kako bi stručnjak mogao da produži put Premijer lige i sklopi mnogo unosniji posao, ali u Atalanti nisu hteli ni da čuju za to već su ga kaparisali što je pre to bilo moguće.

Trenutno je klub u seriji od devet ugakmica bez poraza i drži četvrto mesto u Seriji A. Samo Inter, Milan i Napoli mogu da se pohvale boljim rezultatima od Boginje provincije. Gasperini je u klub došao 2016. godine i trenutno je trener sa najdužim stažem u Seriji A, pošto je za pet godina ekipu vodio na 259 utakmica upisavši 136 pobeda uz 65 remija i 57 poraza.

Video: Nastasić za Telegraf otovoreno o Krstajiću: Evo zašto nije otišao na Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA