≫ 

Epilog privođenja 408 navijača CSKA: Zbog bakljade višegodišnje zabrane ulaska na stadion

Uz rampu na ulaske na tribinu ide i novčana globa koja se kreće u rasponu od 15 do 20 hiljada rubalja, ukupno 22 navijača sankcionisana, ostali su još na obradi

  • 3
navijači cska Foto: twitter/sportexpress

Tri dana posle masovnog privođenja navijača moskovskog CSKA, posle meča tog kluba i Zenita, ekspresno su izrečene kazne nekolicini ultrasa domaćeg kluba - zbog bakljade?!

Ruski mediji prenose da je sedmorici navijača moskovskog kluba u utorak izrečeno po dve godine zabrane ulaska na stadione u Rusiji, uz to i novčane kazne od 15-20 hiljada evra. Ostali kažnjeni su prošli daleko bolje, ali to nije konačan epilog jer je još veliki broj njih na "obradi".

Svi kažnjeni su na osnovu fotografija identifikovani (jer su se kamere misteriozno ugasile u 57. minutu - baš kad je krenula bkaljda) da su aktivirali pirotehnička sredstva na pomenutoj utakmici zbog čega im je po kratkom postupku izrečena kazna.

Navijači CSKA su u subotu, odmah posle utakmice, direktno sa stadiona sprovedeni u policijsku stanicu gde su držani satima dok ih je policija "obrađivala". Jedan od navijača je u intervjuu za tamošnje medije otkrio da su bili poređani kao u učionicama dok su popunjavali upitnike, a određen broj je pozivan u posebne prostorije kako bi se utvrdilo da li odgovaraju licima sa fotografija koja su palila baklje.

I dalje traje obrada navijača, dosad ih je kažnjeno više od dvadeset.

- U ovom trenutku, imamo ukupno završena 22 slučaja koja su završila na Sudu. Petorica juče, sedmorica danas... - izjavila je PR Suda u Mokvi Marija Mihailova.

Osim sedmorke kojoj su zasad izrečene najteže kazne zabrane ulaska na staione u periodu od dve godine, ostalima su izrečene blaže sankcije.

Video: Bakljada iza Zvezdinog gola: Burne scene na tribinama u Inđiji se nastavljaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jerković

    30. novembar 2021 | 22:49

    Sloboda navijačima, stop fanID karticama!

  • Nody

    30. novembar 2021 | 23:24

    Mora da su vikali Putine pred..u pa ih vlast pohapsila a bolje i to nego da su pravili ćevape od njih

  • sta ceka

    30. novembar 2021 | 22:55

    nasa policija zandarmerija ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA