ANKETA: Da li bi stadion Partizana trebalo da se zove Momčilo Moca Vukotić?

Saša Ilić je dao predlog, sada je sve na čelnicima crno-belih

  • 52
Stadion Jna, Momčilo Moca Vukotić Foto: Nikola Tomić, MN Press

Crvena zvezda je to uradila pre nekoliko godina i ime stadionu je dala po svom legendarnom fudbaleru Rajku Mitiću, a da li je konačno došlo vreme i da Partizan krene tim stopama?

Naime, Saša Ilić je dao jedan odličan predlog za čelnike Partizana tako što je, u trenucima opraštanja od preminulog Momčila Moce Vukotića, poručio da bi stadion u Humskoj trebalo da nosi njegovo ime.

- Mnogo legendi i velikih igrača ima Partizan, ali je Moca bio fudbaler koji se ipak izdvajao u odnosu na sve ostale i stojim pri ranije izrečenom da, ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić. Ništa više neće biti isto bez njega, ali ostaje bogata zaostavština i sećanje na čoveka i fudbalera koji bio ispred svog vremena, idol i primer mnogim generacijama koje su rasle u Partizanu - poručio je Ilić za Telegraf.

Vukotić je, podsetimo, preminuo trećeg dana decembra 2021. godine posle duge u teške borbe sa rakom grla, a do 2016. je bio igrač sa najviše nastupa za Partizan. Sa trona ga je skinuo upravo pomenuti Ilić.

Sa Partizanom je osvojio tri šampionske titule, proveo je čitav svoj fudbalski vek u Humskoj, a postigao je ukupno 339 golova. Takođe, bio je vođa možda i najjače generacije crno-belih iz sezone 1982/83.

Tada je na terenu igrao sa Draganom Manceom po kom su navijači Partizana hteli da se zove stadion kada je Zvezda svoj preinačila u "Rajko Mitić." Mance, doduše, jeste bio legenda kluba, ali sigurno ne tolika kao Moca Vukotić. A da li je zaslužio da stadion Partizana ponese njegovo ime, možete glasati u anketi ispod:

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko pfc

    3. decembar 2021 | 20:48

    Prvo Stadion JNA ne treba da menja ime. Ali tribine treba da se zovu po ovakvim velicinama na primer juzna tribina treba da se zove po Draganu Manceu svi znamo i zbog cega Zapadna tribina po Moci Vukoticu Istocna po Dusku Radovicu Severna po Milosu Milutinovicu. Svako od ova cetri imena znaci puno nama navijacima. Mance i jug Moca dzentlmen u kopackama Dusko Radovic danas je nedelja….. Beograde dobro jutro Milos Milutinovic plava cigra prvi strelac danasnje LS protiv Sportinga 55 ili 1956g

  • Oldtajmer®

    3. decembar 2021 | 19:24

    Glasam za. Sa ovima koji su juče rođeni i trabunjaju kako su nastali 'zvezda' i 'partizan' ne bih polemisao. Svako ima pravo da bude ili obavešten ili glup.

  • Pp

    3. decembar 2021 | 19:40

    Kad budu napravili svoj stadion neka ga zovu kako hoće. To je stadion JNA koji je u vlasništvu Vojske Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA